Referentie leergang Gebiedsregisseur - Esther Hoekstra

We evalueren de leergang Gebiedsregisseur met Esther Hoekstra van Viverion. Zij beoordeelde deze opleiding met een 8,3! We zijn benieuwd, wat heeft de leergang haar opgeleverd en welke tips heeft ze voor jou.

Waarom heb je gekozen voor de opleiding Gebiedsregisseur?

Ik ben projectconsulent en begeleid projecten, deels beleidsmatig/strategisch en deels bij bewoners thuis. Ik merkte dat ik iets tactischer en strategischer wilde werken en heb toen gekeken wat een leuke vervolgopleiding was. Ik heb samen met HR & O gekeken naar de leergang Gebiedsregisseur van Helix Academy (voorheen HabiTask) en van Kjenning. Deze opleiding sprak me meer aan omdat deze breder is en ik me breder wilde ontwikkelen.

Wat heeft de opleiding jou opgeleverd?

Ik heb sociaal juridische dienstverlening gedaan en daarvoor bedrijfseconomie. Ik ben een analytisch en resultaatgericht persoon. Ik heb geleerd van Jennefer Verbeek (docente Social Design) om daar anders naar te kijken. Maikel Huijsman en mijn coach Mildred Disselkoen gaven mij terug dat ik snel naar de oplossing wil en vaak zelf de oplossing al bedenk zonder naar het probleem te kijken. Dit is waar ik het meest aan het heb gehad in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben mij heel bewust dat ik dit zo doe en let hier nu meer op.

“Hoe en waarom ik de dingen doe en hoe ik dat kan verbeteren, dat is voor mij de grootste meerwaarde van deze leergang.”

Ook het onderdeel systemisch werken en hoe de gemeente werkt vond ik heel interessant. Kortom het waren veel verschillende modules waarin je heel veel leert, maar ook heel veel van jezelf en je medecursisten leert. We hadden een hele leuke groep met veel verschillende functies en daar leer je natuurlijk ook heel veel van. Ik zit bij een relatief kleine corporatie waardoor mijn functie heel breed is en ik over heel veel dingen mag meedenken en beslissen. Bij grotere corporaties zijn de functies wat meer opgeknipt en het is leuk om te zien hoe iedereen daarmee omgaat.

“Het creatief denken zit helemaal buiten mijn gangbare maar daardoor word je wel geprikkeld.”

Hoe heb je de praktijkopdracht ervaren?

Ik ben iemand die druk moet opbouwen om aan het werk te gaan. Ik was van tevoren bezig met wat ik wilde doen, dat had ik snel in kaart. Maar ik was afhankelijk van andere partijen en dat duurde veel langer dan van tevoren gedacht. Bepaalde ijkpunten zouden veel eerder zijn, dat was even schakelen voor mij. Ik had het al in uitvoering willen hebben tijdens de praktijkopdracht maar we zijn nu pas in uitvoering. Mijn leidinggevende had ook heel veel aan de praktijkopdracht. Ik vond het heel leuk om eraan te werken.

“Ik ben iemand die zich moet ontwikkelen, ik ben niet iemand die jarenlang hetzelfde kan doen.”

Het leukst aan jouw functie is…

Mijn functie is heel leuk omdat ik constant met mensen in het gesprek ben, het bewonerscontact is heel leuk. Ik merk dat ik wat strategischer te werk wil gaan. Wat meer met stakeholders, waaronder bewoners via bewonerscommissies in gesprek gaan. Volkshuisvesting vind ik echt heel erg leuk en is waar mijn hart ligt.

Heb je nog tips voor aankomende cursisten die deze opleiding willen volgen?

Denk op tijd na over de praktijkopdracht en kijk tijdens de introductiedag ook eindopdrachten van anderen door voor inspiratie zodat je weet wat de bedoeling is van de praktijkopdracht. Wanneer je daar even doorheen bladert heb je een beter beeld van wat van je wordt verwacht.

“Ik denk dat dit voor heel veel mensen een nuttige opleiding is. Ik ben heel positief en ben blij dat ik de opleiding gedaan heb!”

Meer weten?

Wil je ook een volgende stap zetten in jouw carrière? Bekijk het programma van de leergang Gebiedsregisseur.

Carla Loog

Vrijblijvend advies?

Wil je weten welke leergang het best bij je past of hoe we een leerlijn incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349 of neem contact op.

Neem contact met me op