Referentie leergang Gebiedsregisseur - Wietske Gercama

We evalueren de leergang Gebiedsregisseur met Wietske Gercama. Ze maakte de overstap vanuit het welzijnsdomein naar de corporatiesector en ging als regisseur klant, participatie, leefbaarheid bij Parteon aan de slag. Ze beoordeelde deze opleiding met een 8! We zijn benieuwd! Waarom is ze deze leergang gaan volgen, welk onderdelen hebben haar het meest gebracht en heeft ze nog tips voor jou wanneer je wilt starten met deze leergang?

Waarom heb je gekozen voor de leergang Gebiedsregisseur?

Ik maakte de overstap vanuit het welzijnsdomein naar de corporatiesector en ging als gebiedsregisseur aan de slag. Ik was op zoek naar een opleiding waarbij ik in één keer het denken omtrent gebiedsregie zou leren kennen. Ik heb gekeken wat het best bij mijn visie aansloot en wat het meest veelomvattend was. Ik was benieuwd waar op strategisch vlak het verschil in denken lag tussen wonen en welzijn, en wat op gebiedsregie het denk- en handelingskader is op dit moment.

“Deze opleiding rekt je perspectief op in de breedte van de inhoud, maar ook in de hiërarchie van rollen en taken. Het is een goede opleiding voor de instapper en ook voor de overstapper vanuit een ander domein.”

– Wietske Gercama, regisseur klant, participatie, leefbaarheid bij Parteon

Welk onderwerp is je het meest bijgebleven?

Ik heb het meest gehad aan de les ‘Bewegen in het systemisch veld’ (De lesdag van Lia Genee). Het heeft me meer inzicht gegeven in hoe het systemisch-krachtenveld werkt. Het heeft me de bevestiging gegeven om dit te blijven gebruiken in mijn werk. Daarnaast hebben de eerste twee lesdagen (Onze leefwereld van Evelyn Kessels en Sylvia Janssen Berghoef) mij veel inzicht gegeven in de machtshiërarchie in de gemeentelijke wereld. Maar ook systemisch: wie zijn er, wanneer je met een project aan de slag gaat, het belangrijkst om mee te krijgen. Tenslotte bood Bart Kiene de kers op de taart: Ik zal ‘mijn publieke zelf’ voortaan steviger kunnen presenteren, ik heb daar nu de juiste tools voor!

Het leukst aan jouw functie is…

Ik word het meest enthousiast van het bereiken van synergie met partners en het samen optrekken. Het schuurt en is ingewikkeld maar als je weet hoe het werkt en de juiste tools hebt, kun je vanuit een woningcorporatie met je partners zulke mooie dingen bereiken!

“De opleiding is heel uitgebreid van assetmanagement tot social design, en schakelt van uitvoering naar tactisch en strategisch niveau. De kracht van deze opleiding is dat het in de kennislogica opbouwt van het kleinere naar het grote geheel.”

Heb je nog tips voor aankomende cursisten?

“Ik kan mij voorstellen dat consulenten sociaal beheer zich afvragen: klopt dit wel met mijn niveau of past dit wel bij mijn functie? Maar in deze opleiding is het heel gaaf om te ervaren hoe je jouw werk leert vertalen naar de andere hiërarchische lagen. De eindopdracht sluit daar goed op aan. Je leert wat jij als professional in het klein doet te vertalen naar de bedoeling voor de huurder. Je leert dat te doen in samenhang met de andere lagen van de organisatie en jouw partnernetwerk.”

“De opleiding is zo ingestoken dat regisseurs vanuit de gemeente en de corporatie samen kunnen leren. Je verbreedt jouw perspectief met de perspectieven van je samenwerkingspartners. Je ontwikkelt een breder handelingsperspectief!”

Meer weten?

Wil je ook gebiedsregisseur worden? Bekijk hier dan onze leergang Gebiedsregisseur. Lees hier meer over Systemisch werken in de blog van Lia Genee. Of wil je meer weten over de andere opleidingen op het gebied van sociaal beheer? Bekijk dan de leerlijn Sociaal beheer.

Carla Loog

Vrijblijvend advies

Wil je weten welke opleiding het best bij je past of hoe we een opleiding incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349, vraag de online opleidingsgids aan of vul het contactformulier in.

Vul contactformulier in