Referentie leergang Gebiedsregisseur - Sevinc Halci

Sevinc Halci met diploma leergang Gebiedsregisseur
Bij Helix Academy (voorheen HabiTask) vinden we het leuk om te horen hoe het met onze cursisten gaat na het volgen van één van onze opleidingen. Wat heeft het hen opgeleverd? Deze keer vertelt Sevinc Halci haar verhaal na het volgen van de leergang Gebiedsregisseur.

Waarom ben jij gestart met de Leergang Gebiedsregisseur?

Ik vond de opleiding passen bij mijn functie als wijkregisseur. Deze hele opleiding sprak me erg aan. In de functie van wijkregisseur kon ik alle onderdelen gebruiken, ik heb veel handvatten gekregen. Deze opleiding past heel goed bij mensen in de functie van wijkbeheerder, gebiedsregisseur en wijkregisseur.

Welke docent is jou het meest bijgebleven na afronding van de opleiding?

Mijn coach, Mildred Disselkoen, is mij het meest bijgebleven. We hebben hele goede gesprekken met elkaar gehad.

“Het leuke van deze opleiding is dat je een coach krijgt. Hiermee is het niet alleen gericht op de functie maar ook op jou persoonlijk.”

Veel mensen maken veranderingen mee in hun werk of in hun functie als ze bezig zijn met deze opleiding. Ik denk dat dit te maken heeft met de coaching. Ik werk niet meer waar ik voorheen werkte. Mildred heeft me heel erg goed geholpen in het leren begrijpen wat goed voor mij is, ze heeft me daar handvatten voor gegeven.

Wat brengt jouw toekomst?

Ik ben niet meer werkzaam bij mijn vorige werkgever en kan me nu volledig oriënteren op functies als gebiedsregisseur bij woningcorporaties of gemeenten.

Welke modules vond je het meest interessant?

Ik vond alle modules van de opleiding heel interessant. Bijvoorbeeld dataonderzoek en het onderdeel netwerk- en stakeholdersmanagement. In deze laatste module leerde je echt door de ogen van jouw samenwerkingspartners te kijken.

Heeft de opleiding je nog anders naar dingen laten kijken?

Probleemanalyses zou ik nu op een andere manier aanpakken. Ik heb veel handvatten gekregen hoe ik als regisseur aan de gang kan gaan en hoe ik mensen bij elkaar kan brengen.

Hoe vond je het maken en presenteren van de praktijkopdracht?

“De praktijkopdracht vond ik heel leuk om te doen omdat dit heel persoonlijk is. Je kunt volledig bepalen waarover je dit wilt houden.”

Ik heb hier heel veel van geleerd. De eerste keer dat ik hem inleverde kreeg ik heel weinig commentaar. Echter de tweede keer was dit heel anders en moet ik heel veel aanpassen en opnieuw schrijven. Dit viel helaas wel tegen. Het presenteren vond ik heel leuk. In het begin was ik erg zenuwachting en gespannen. Maar eenmaal begonnen, ging het harstikke goed. Ik heb hieruit wel onthouden dat ik vaker stiltes moet laat vallen om het even te laten doordringen.

Hoe waren je medecursisten?

Ik heb met twee verschillende groepen deelgenomen. Met de ene groep heb ik de meeste modules gevolgd. Met de andere groep een inhaaldag en mijn presentatie. Met beide groepen heb ik het heel erg leuk gehad. In de tweede groep werd ik gelijk opgenomen met mijn presentatie en voelde ik me ook direct thuis.

Het je nog tips aan mensen die twijfelen om met de opleiding te starten?

“Ik zou het zeker doen. Je haalt er zowel op informatief als op persoonlijk vlak heel veel uit. Wanneer jij in het wijkbeheer zit, kun je dit direct toepassen op de praktijk.”

Zou je nog iets willen toevoegen?

De organisatie vind ik heel prettig. De communicatie met Helix Academy (voorheen HabiTask) is prettig en snel. De hele opleiding is heel professioneel.

Meer weten?

Wil je ook gebiedsregisseur worden? Bekijk hier dan onze leergang Gebiedsregisseur. Lees hier meer over coach Mildred Disselkoen. Of wil je meer weten over de andere opleidingen op het gebied van sociaal beheer? Bekijk dan de leerlijn Sociaal beheer.

Carla Loog

Vrijblijvend advies?

Wil je weten welke leergang het best bij je past of hoe we een leerlijn incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349 of neem contact op.

Neem contact met me op