Vijf tips over passend toewijzen en inkomensregistratie

Lucien Chandi, docent Inkomensregistratie en Passend toewijzen in de opleiding Verhuurmakelaar deelt zijn kennis als processpecialist verhuur graag met jou. Hij geeft jou als verhuurmakelaar, woonmakelaar, verhuurmedewerker of verhuurconsulent vijf tips als het gaat om Passend toewijzen.

  1. Van belang is dat je op de hoogte bent van de regelgeving en de uitzonderingen voor passend toewijzen. Dit is belangrijk voor de progressie.
  2. Zorg ervoor dat je kennis hebt van de staatssteunregelgeving. Indien er niet aan voldaan wordt moet je weten wat de consequenties zijn voor de corporatie.
  3. Belangrijk is dat je de inkomensregistratie in één keer goed uitvoert door nauwkeuring te werk te gaan. Het herstellen van een inkomensregistratieformulier neemt veel tijd in beslag.
  4. Indien je uitgaat van het actuele inkomen, pas dan het vier-ogenprincipe toe. Laat een collega meekijken of je het actuele inkomen goed hebt berekend.
  5. Houd je kennis altijd up-to-date, dit geldt ook voor ervaren medewerkers. Hierdoor ben je beter in staat de klant te helpen.
Wil je meer weten over inkomenstoetsing?

Wil jij je diploma tot verhuurmakelaar of verhuurconsulent halen? Bekijk de opleiding ‘Verhuurmakelaar’ of ‘Verhuurconsulent‘. Wil je jouw kennis op het gebied van Inkomenstoets en passend toewijzen updaten? Volg dan de cursus ‘Inkomenstoets en Passend toewijzen’.

Advies nodig?

Wil je weten welke leergang het best bij je past of hoe we een leerlijn incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349, vraag de online opleidingsgids aan of vul het contactformulier in.

Neem contact met me op
Lucien Chandi
Lucien Chandi

Binnen de afdeling verhuur heb ik bij een grote corporatie verschillende functies uitgeoefend (verhuurmakelaar, verkoopmakelaar en processpecialist). Mijn kennis en ervaring op het gebied van woningtoewijzing breng ik op een interactieve manier over door naast de theorie ook voldoende praktijkvoorbeelden te behandelen. Als docent vind ik het leuk om samen met jou aan de slag te gaan en je te helpen in jouw ontwikkeling. In mijn training krijg je nieuwe inzichten en handvatten mee zodat je vraagstukken rondom inkomensberekeningen beter kunt behandelen.