Referentie leergang Verhuurmakelaar - Annette van der Goes

We evalueren de leergang Verhuurmakelaar met Annette van der Goes van Pré Wonen. Zij volgde de leergang Verhuurmakelaar incompany samen met deelnemers van De Woonschakel, WoonCompagnie, Intermaris en van Alckmaer voor Wonen. Zij beoordeelde deze opleiding met een 8! We zijn benieuwd! Wat zijn de voordelen geweest van het regionaal volgen van deze leergang; Wat is het effect geweest van deze opleiding op haar loopbaan en welke tips heeft ze voor aankomende cursisten?

Waarom ben je de opleiding Verhuurmakelaar gaan volgen?

Ik werkte als administratief medewerker verhuur, af en toe liep ik al mee met een verhuurmakelaar om te kijken wat het vak inhoudt. Omdat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en mij verder wilde ontwikkelen, was verhuurmakelaar worden een logische stap. Toen mij deze opleiding werd aangeboden heb ik deze kans met beide handen aangegrepen.

Heeft de opleiding effect gehad op jouw loopbaan?

Zeker. Ik was aan het solliciteren voor een functie op het gebied van VvE. Toen mijn manager daarvan hoorde bracht zij mij op de hoogte van de functie teamcoördinator verhuurmakelaars, die vrij zou komen. Daar heb ik op gesolliciteerd en dit ben ik ook geworden. Door de opleiding heb ik meer kennis opgedaan die van pas komt in deze functie.

Het leukst aan jouw functie is…

De huurder blijft het leukst, daar doe je het voor! Je probeert zo goed als je kan ervoor te zorgen dat iemand een mooie en prettige woning krijgt om daar een heel groot deel van zijn leven te kunnen vertoeven. Een helder maatschappelijk doel. Soms lukt dat niet, om bepaalde redenen. Dit zijn de krenten uit de pap om hiervan te leren. Hoe ga je daarmee om? Ik vind het heel interessant dat deze functie zo gevarieerd is; je hebt te maken met huurrecht, passend toewijzen en nog veel meer.

Deze opleiding heb je vanuit Pré Wonen incompany gevolgd met andere corporaties uit de regio: De Woonschakel, WoonCompagnie, Intermaris en van Alckmaer voor Wonen.

Wat zijn hiervan de voordelen geweest?

Het is heel leuk om te ontdekken hoe andere corporaties uit de regio met bepaalde dingen omgaan. Het is ook heel interessant om te bespreken hoe de functie verhuurmakelaar bij verschillende corporaties is ingericht.

“De communicatielessen van Rick Lablans waren echt top! Daar heb je niet alleen wat aan in het verhuurproces maar ook in allerlei andere zaken. Ik vond dit echt een verrijking in de opleiding.”

Heb jij nog dingen gemist in de opleiding?

Wij hebben geen verhuurplan hoeven schrijven, iets wat normaal wel in de opleiding zit. De meeste cursisten kijken daar wel tegenop. Mij leek dat wel leuk om te doen. Ik heb namelijk de indruk dat alles uit de opleiding hierin bij elkaar komt. Het was goed dat we dit qua tijd niet hoeven te doen. Maar het had me wel leuk geleken om te doen.

Naast een pittig theorie-examen nemen wij ook een praktijkexamen af in een van de woningen van de corporatie. Hoe heb je dit ervaren?

Onze docent Sebastian Verstegen liep als ‘huurder’ met ons rond door de woning. Het was heel tof, ik heb hier in korte tijd echt veel van geleerd. Ik zal wanneer ik een woning instap altijd tussen de huurder en de deur instaan. Die tip heb ik wel echt meegenomen naar de praktijk.

Wat betreft de techniek is het mooi om alles in de woning te kunnen zien. Na de theoretische lesdag kom je in de woning ogen te kort. Ik vond het heel fijn dat we dit hebben gedaan voor het examen. Dit was echt een pittig examen, ik heb stevig geleerd en ben hier gelukkig doorheen gerold.

Wie zou jij deze opleiding gunnen? Voor wie is deze opleiding geschikt?

Er gaat zeker een collega deze opleiding volgen. Je merkt dat ‘on the job’ leren heel aardig is. Maar er zitten zoveel hiaten in die je wellicht net niet leert van die ene collega die jou inwerkt, die wel heel nodig zijn.

Wat zijn jouw tips voor hen?

Sta open voor wat er op je afkomt. Je hoort vast heel veel dingen je die je al kent. Er zijn dingen die net anders worden opgepakt in het proces of in de opleiding die we niet als zodanig uitvoeren maar wel heel nuttig zijn om te weten. Verwonder je…

Meer weten?

Wil je ook een volgende stap zetten in jouw carrière? Bekijk het programma van de leergang Verhuurmakelaar.

Carla Loog

Vrijblijvend advies?

Wil je weten welke leergang het best bij je past of hoe we een leerlijn incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349 of neem contact op.

Neem contact met me op