Sociaal beheer HBO-niveau

Opleiding Bewonersbegeleiding

8 (8) uit 8 reviews
Incompany Klassikaal

In de opleiding Bewonersbegeleiding leer je om bewoners te begeleiden tijdens renovatie- en herstructureringsprojecten. Ben jij in staat om deze pittige uitdaging aan te gaan en te zorgen voor rust en kalmte bij de huurder?

Over opleiding Bewonersbegeleiding

Huurders van woningcorporaties wonen graag in een nette en goed onderhouden woning. Daarbij is het soms nodig om de woning te renoveren vanwege duurzaamheidsafwegingen of te slopen en (ergens anders) opnieuw te bouwen. In deze gevallen breekt er een stressvolle tijd aan voor de huurder, waarin deze steeds vaker wordt begeleid door een professional vanuit het vastgoedonderhoudsbedrijf of de woningcorporatie. Maar welke rol heeft deze professional nu precies? In de opleiding Bewonersbegeleiding leiden we je op tot een professionele bewonersbegeleider die krachtig in de schoenen staat en de huurder door deze stressvolle periode heen helpt.

Wat levert het je op?
  • Inzicht in de belangen van alle stakeholders
  • Inzicht in het gehele proces van bewonersbegeleiding van a tot z
  • Kennis van de geldende wet- en regelgeving
  • Inzicht in vernieuwende methoden van bewonersparticipatie
  • Een HabiTask diploma van de opleiding Bewonersbegeleiding
  • Een verzorgde opleiding door docenten die in de directe praktijk werkzaam zijn
  • Ontwikkeling van essentiële sociale vaardigheden
  • Leren van en met gemotiveerde medecursisten

Geschikt voor jou?

Je bent op dit moment werkzaam bij een vastgoedbezitter of vastgoedonderhoudsbedrijf en wilt graag een rol spelen in het begeleiden van bewoners bij renovatie- en herstructureringstrajecten. Je hebt ambitie om je te ontwikkelen tot sociaal projectbegeleider of bewonersbegeleider. Kennis en ervaring met sociaal beheer is handig maar niet verplicht. Wel dien je rekening te houden met het niveau van deze opleiding (HBO). Hou dus rekening met een hoge mate van zelfstandigheid en zelfsturing.

Aanvraag Collega-korting

Wil je deze opleiding met meerdere collega’s gaan volgen? Vraag dan de collega-korting aan!

Kosten
Deelnamekosten
€ 5.225,00
Arrangementskosten
€ 800,00
Alle kosten zijn exclusief BTW
Carla Loog

Vrijblijvend advies

Wil je weten welke opleiding het best bij je past of hoe we een opleiding incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349, vraag de online opleidingsgids aan of vul het contactformulier in.

Vul contactformulier in