Een 5e generatie familiebedrijf dat investeert in de toekomst

Jos Lindhout is projectleider en mede-eigenaar van Lindhout schilder- vastgoedonderhoud. Cas Schetters is accountmanager voor deze organisatie. Beide heren volgen de opleiding Projectleider RGS en planontwikkelaar bij Helix Academy. 128 Jaar geleden is deze organisatie begonnen als schildersbedrijf. Het bedrijf is uitgegroeid tot een modern vastgoed onderhoudsbedrijf dat onder andere planmatig onderhoud uitvoert voor elf woningcorporaties. “Wij hebben laatst het predicaat Hofleverancier ontvangen. Hier zijn we erg trots op. Naast dit predicaat willen wij, als organisatie, ook verder professionaliseren. Dat is een van de redenen waarom wij werken aan zelfontwikkeling en voor dit soort studies kiezen.”

Beide mannen volgen de opleiding, omdat ze verdieping zoeken naast het werk dat ze uitvoeren. “Tijdens de opleiding vertellen de ervaren docenten hoe de theorie toepasbaar is in de praktijk. Dit geeft meerwaarde aan de studie”, vertelt Cas. Hij had alleen wel verwacht dat er nog meer Resultaat Gericht Samenwerken (RGS) ter sprake zou komen. “Dat dit niet de boventoon voerde is jammer. Desalniettemin zijn we blij met de praktijkervaring waarover de docenten beschikken”, vertellen ze. Door de scriptie die erbij komt ga je onderwerpen ook van een andere kant bekijken. Dat maakt de studie interessant.”

“Het is belangrijk dat je deze opleiding volgt met open vizier. We hebben er veel uit kunnen halen.”

Door de praktijkopdracht het probleem in zicht

Een van de onderdelen van de studie is de praktijkopdracht. De deelnemers onderzoeken een casus binnen hun organisatie en schrijven een conclusie met aanbevelingen ter verbetering. De mannen zijn verdeeld over hun mening als het gaat om de praktijkopdracht. Jos zegt dat de opdracht te uitgebreid is en daardoor niet goed aansluit op de stof die ze tot zich hebben genomen. Het onderwerp dat Jos koos was voor de organisatie erg nuttig. Cas vindt het juist van toegevoegde waarde. Hij legt uit waarom: “Doordat ik deze scriptie heb geschreven is het probleem duidelijker en kan ik het oplossen. Daarnaast kan ik mijn probleem toetsen tijdens de lesdagen en wordt er anders naar gekeken. Wij hadden studiegenoten uit allerlei sectoren. Hierdoor krijgt je scriptie meer diepgang en is het onderzoek echt van meerwaarde voor de organisatie.”

“In de praktijk lopen veel fases in het RGS-model gelijktijdig. Dit wil ik optimaliseren aan de hand van mijn scriptie.”

– Cas Schetters, accountmanager bij Lindhout schilder- vastgoedonderhoud

De meerwaarde van het onderzoek

Dankzij het onderzoek heeft Cas het RGS-model kunnen optimaliseren. “Hoe kan ik deze fases in de praktijk toepassen en in welke fase zijn wij werkzaam, zijn vragen waar ik antwoord op heb gekregen. In de praktijk komt het voor dat diverse onderdelen uit fases gelijktijdig in uitvoering zijn. Dit wil ik optimaliseren aan de hand van mijn scriptie. Jos deelt ondanks zijn scriptie deze mening wel. “Voor de praktijkopdracht heb ik gekeken naar een template om het budget beter te targeten. Dit gebruiken we nu ook in de praktijk.”

Opleidingen van een hoog niveau

De heren zijn positief over Helix Academy. “Het is belangrijk dat je deze opleiding volgt met open vizier. We hebben er veel uit kunnen halen. Het leuke aan de samenstelling van de groep is dat iedereen werkzaam is in een andere sector. Een deel van de mensen is werkzaam voor corporaties en een ander deel voert het onderhoud uit voor met name kantoorpanden. Op die manier zien wij ook de andere kant en dat is mooi. We geven Helix Academy vier van de vijf sterren. Wij zijn blij met de manier waarop Helix haar opleiding aanbiedt”, leggen ze uit.

Past de opleiding Projectleider RGS en planvoorbereider bij jou?

Wil je weten of de leergang Projectleider RGS en planvoorbereider iets is voor jou? Bekijk het programma en neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

Harriet Walhout

Advies nodig?

Wil je weten welke leergang het best bij je past of hoe we een leerlijn incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349, vraag de online opleidingsgids aan of vul het contactformulier in.

Neem contact met me op