Verhuren is een vak!

Medewerkers van vijf woningcorporaties (Pré Wonen, WoonCompagnie, De Woonschakel Westfriesland, Intermaris en Woningstichting Van Alckmaer) uit de regio Noord-Holland hadden een gezamenlijk leerdoel. Ze wilden meer te weten komen over het vak van Verhuurmakelaar.

Leergang Verhuurmakelaar

Het verhuren van woningen is een vak op zich. De woningcorporatie heeft er belang bij dat de beschikbare huurwoningen zo efficiënt en effectief mogelijk worden verhuurd. Wat is de staat waarin de vertrekkende huurder de woning achterlaat? En hoe zit het met de juridische positie van de huurder en verhuurder als hier een conflict over ontstaat? In de leergang Verhuurmakelaar leren de deelnemers de technische en juridische kaders die noodzakelijk zijn bij het verhuren van woningen. Daarnaast ontwikkelen ze de communicatievaardigheden, die hen in staat stelt alles in goede banen te leiden.

Maatwerk

Vanuit de Woonschakel Westfriesland zijn de omliggende corporaties benaderd om met elkaar én van elkaar te leren. Zo konden zij dichtbij huis en met collega corporaties leren en hun kennis en praktijkvoorbeelden aan elkaar toetsen.

“Een hele fijne opleiding. Goed toepasbaar in de praktijk. Goede combinatie tussen wet en regelgeving en de praktijk. Ook de technische beoordeling van een woning en ZAV' s is me een stuk duidelijker geworden. Er vallen puzzelstukjes op zijn plek!”
Angela Hofman - De Woonschakel
“Goede docenten. De cursus heeft waarde voor het vak verhuurmakelaar. Het is handig om deze cursus na ongeveer 6 maanden te doen. Je leert over techniek en hoe om te gaan met ontevreden huurders.”
Sietske Kok, De Woonschakel WestFriesland
“Ik heb veel geleerd van de andere cursisten.”
Dirk Draaisma, Intermaris
“het onderdeel huurrecht was zeer leerzaam.”
Karlijn Kooiman, Pré Wonen
“De trainingsdag met Rick over het omgaan met agressie was zeer leerzaam.”
Erica Kamstra, Pré Wonen
“Ik kijk anders naar woningen.”
Melanie de Vries-Prins, Van Alkmaer
“De cursus helpt bij mijn carrière”
Annette van der Goes, Pré Wonen
“Ik ben anders gaan kijken naar woningen, bij iedere woning ga ik punten tellen.”
Emiel Swagerman, Intermaris
“Door de opleiding kan ik beter gesprekken voeren.”
Djamila Haakman, De Woonschakel
“De lessen over communicatie spraken mij het meeste aan.”
Liana Spaander, Wooncompagnie

Examen

Alle deelnemers hebben de leergang afgerond met een pittige examen met de onderdelen ZAV, Woningwaardering, Techniek en Huurrecht. Helix Academy wenst alle deelnemers heel veel succes met het toepassen in de praktijk.

Ook een incompany training?

Ben je ook geïnteresseerd om deze leergang Verhuurmakelaar incompany te volgen? Neem dan contact op via 0182 – 682 349 of vul het aanvraagformulier in. Bekijk het volledige programma van de leergang Verhuurmakelaar.

Carla Loog

Vrijblijvend advies?

Wil je weten welke leergang het best bij je past of hoe we een leerlijn incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349 of neem contact op.

Neem contact met me op