Referentie leergang Verhuurmakelaar - Stephanie de Wit

We evalueren de leergang Verhuurmakelaar met Stephanie de Wit. Ze volgt een leerwerktraject bij Haag Wonen en is op dit moment net klaar met de opleiding. Wij zijn benieuwd! Waarom is ze deze leergang gaan volgen, wat vond ze van de praktijkopdracht en heeft ze nog tips voor jou wanneer je wilt starten met deze leergang?

 

Waarom heb je voor de leergang VHM gekozen?

Voordat ik aan deze opleiding begon was ik al 7,5 jaar werkzaam bij Haag Wonen als KCC medewerker. Naast mijn werk ben ik ook dj en draai ik voornamelijk dansbare housemuziek. Dit is door corona helaas helemaal stilgevallen en daarom vond ik het tijd om verder te kijken bij Haag Wonen. Ik heb daarom gesolliciteerd naar de functie verhuurconsulent en heb mijzelf gelukkig goed weten te verkopen tijdens het gesprek. Binnen een dag kreeg ik een leerwerktraject aangeboden en kon ik in november 2020 starten met de leergang verhuurmakelaar bij Helix Academy (voorheen HabiTask).

“Wat mij het meest is bijgebleven is dat ik de wet, het beleid en de praktijk goed van elkaar moet onderscheiden. Dit heeft mij de bagage gegeven om mijn werk beter in te kunnen richten en mee te denken met het proces.”

– Stephanie de Wit, verhuurconsulent bij Haag Wonen

Wat vond je van de lessen?

Vanuit mijn werk als KCC medewerker wist ik natuurlijk al het een en ander van techniek en de juridische kant van het vak. Dit betekent niet dat de lessen niet interessant waren, integendeel. Het meest heb ik opgestoken van Anky Kloosterman en Astrid Kuiken, wat een topvrouwen! Ik heb mijn kennis echt kunnen bijspijkeren op verschillende vlakken. Wat mij het meest is bijgebleven is dat ik de wet, het beleid en de praktijk goed van elkaar moet onderscheiden. Dit heeft mij de bagage gegeven om mijn werk beter te kunnen inrichten en mee te denken met het proces.

Wat vond je van de praktijkopdracht?

Mijn onderzoek ging over de voor- en de eindinspectie van het verhuurproces. Ik wilde graag onderzoeken hoe we dat efficiënter konden organiseren. Mijn voorstel was om de functie meer in te steken op het vak zelf, het verhuren van woningen. Het is mijn idee om het technische gedeelte van de functie meer over te laten aan de opzichters. Dit geeft de verhuurconsulenten de tijd en ruimte om meer aandacht te geven aan de klant. De klanttevredenheid is het allerbelangrijkst en dat moeten we goed in beeld houden.

Ik heb mijn verslag meerdere malen opnieuw moeten schrijven. Gelukkig was ik op tijd begonnen en heb ik tijd genoeg gehad dit ook daadwerkelijk te kunnen doen. Na de tweede keer ben ik echt goed gaan luisteren naar de beoordelaars en wat zij precies van mij verwachten. Dit heeft gelukkig zijn vruchten afgeworpen.

Heb je nog tips voor aankomende cursisten?

Begin op tijd met het schrijven van je stuk! Ook al heb ik het drie keer opnieuw moeten schrijven, ik ben wel op tijd begonnen en had genoeg informatie om alles te kunnen afmaken. Dit geldt niet alleen voor de praktijkopdracht, maar ook voor het leren van de stof die je tijdens de cursusdagen meekrijgt. Laat het niet tot het einde liggen maar verspreid het leren over de gehele cursusperiode.

Wat is jouw volgende stap?

Ik denk dat ik het belangrijk vind om mij meer te verdiepen in de technische kant van het verhuren van woningen. Ik wil als verhuurconsulent het beste uit mijzelf halen en daarvoor lijkt het mij een goede stap om nog vaardiger te worden in de techniek binnen de woning.

Meer weten?

Wil je ook verhuurmakelaar worden? Bekijk hier dan onze leergang Verhuurmakelaar. Of wil je meer weten over de andere opleidingen op het gebied van verhuur? Bekijk dan onze leerlijn Verhuur.

Harriet Walhout

Vrijblijvend advies?

Wil je weten welke opleiding het best bij je past of hoe we een opleiding incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349 of vul het contactformulier in.

Contact