Referentie leergang Technisch gebouwbeheerder - Eelco Aangeenbrug

Logo-Gomarus-scholengemeenschap
We evalueren de leergang Technisch gebouwbeheerder met Eelco Aangeenbrug. Hij beoordeelde deze opleiding met een 8! We zijn benieuwd! Waarom is hij deze leergang gaan volgen, welk onderdelen hebben hem het meest gebracht en heeft hij nog tips voor jou wanneer je wilt starten met deze leergang?

Waarom heb je gekozen voor de leergang Technisch gebouwbeheerder?

Dit omdat het aansluit bij mijn werk en functie als technische dienst van de Gomarus Scholengemeenschap. Ik heb hier diverse taken, waaronder het regelen en plannen van het (meerjarig-) onderhoud. Deze onderdelen komen ook aanbod bij de leergang, vandaar dat ik voor deze leergang heb gekozen.

Van welk onderdeel uit de leergang heb je het meest geleerd?

Op alle onderdelen heb ik veel geleerd, van het bouwen van huizen van de grond af aan tot het energie beheer maar ook het onderhoud er van. Van het laatste heb ik ook veel geleerd, dit omdat ik er voor de leergang nog (bijna) niets van af wist, daarom is dit onderdeel echt verrijkend geweest. Ik vind het daarnaast ook zeer interessant om middels de methodieken onderhoud in grote lijnen te kunnen plannen, ook jaren vooruit.

Van welke onderdelen zou je nog meer willen weten?

Dan blijf ik bij het onderdeel onderhoudsplanning middels de meerjarig onderhoud planning. Tijdens de cursus is de basis uitgelegd en aangeleerd, maar ik denk dat er nog meer te leren valt op dit onderdeel.

Wat doe je na de leergang gevolgd te hebben nu ander in de praktijk?

Het onderhoud plannen, en nagaan of onderhoud ook daadwerkelijk nodig is middels de methodiek. Daarnaast ook de grotere zaken projectmatig aanpakken, hiervan heb ik ook veel geleerd en dit kan ik gelijk toepassen in de praktijk.

Welke docenten zijn je het meest bijgebleven?

Marcel de Bruijn, docent Bouwkunde basis, is me het meest bijgebleven. De les begon met: “mappen dicht, pen aan de kant en achterover leunen”. Hij heeft ons die dag meengenomen in de opbouw van een huis van de fundering tot het dak, heel boeiend was het. Overigens is het niet zo dat ik de rest vergeten ben, want elke les heeft zo zijn herinneringen.

Het leukste aan jouw functie is…

Wat ik het leukste vind is de diversiteit aan werkzaamheden. Het ene moment ben je een toilet aan het ontstoppen om daarna, nadat de handen gewassen zijn, bij een vergadering aan te sluiten over grote verduurzamingsprojecten.

Mijn tips voor aankomende cursisten van de opleiding Technisch gebouwbeheerder

Neem voor de les de presentatie alvast globaal door. Dit helpt om tijdens de les beter de draad te blijven volgen, omdat er tijdens de les veel informatie in één keer tot je komt. Ik heb het eerlijk gezegd niet gedaan, en daar heb ik spijt van gehad.

Meer weten?

Wil je jouw functie als medewerker bij de technische dienst beter kunnen uitvoeren? Bekijk hier dan de leergang Technisch gebouwbeheerder.

Advies nodig?

Wil je weten welke opleiding het best bij je past of hoe we een opleiding incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349, vraag de online opleidingsgids aan of vul het contactformulier in.

Vul contactformulier in