Referentie leergang Projectleider RGS en Planontwikkelaar - Hanouk Lunter & Iris Honkoop-Verwaal

Bij Helix Academy vinden we het leuk om te horen hoe het met onze cursisten gaat na het volgen van één van onze opleidingen. Wat heeft het hen opgeleverd en welke professionele stappen hebben ze kunnen maken? Deze keer vertellen Hanouk en Iris hun verhaal na het volgen van de leergang Projectleider RGS en planontwikkelaar.

Waarom de leergang Projectleider RGS en planontwikkelaar?

Hanouk is in februari 2020 begonnen bij GroenWest. Er was op dat moment nog geen officiële functie, maar GroenWest wilde jonge talenten aantrekken om aan de vastgoedprojecten mee te werken en zich zo te kunnen ontwikkelen. Een groot onderdeel is het eigen maken van het Resultaat Gericht Samenwerken (RGS) waar GroenWest vooruitstrevend in is. In september is Iris erbij gekomen met dezelfde insteek en hebben zij het werkgebied verdeeld. Samen mochten zij een opleiding uitkiezen om zich verder te ontwikkelen. Meerdere opleidingen zijn met elkaar vergeleken en de leergang Projectleider RGS en planontwikkelaar sloot het best aan bij hun persoonlijke ambities en die van GroenWest. Wat de opleiding nog interessanter maakte was de mix van deelnemers vanuit woningcorporaties en vastgoedonderhoudsbedrijven.

Wat vonden zij van de lessen?

De lessen sloten goed aan op de functie en werkzaamheden. Ze hebben beide de vierdaagse cursus RGS voor het middenkader gedaan bij OnderhoudNL, waarin er nog dieper op RGS werd ingegaan. Met de leergang van Helix Academy hebben ze een breder beeld van vastgoedonderhoud in het algemeen. Van wendbaar werken tot kwaliteitsnormen en van verduurzamingsmogelijkheden tot leidinggevende competenties. De lesdag vastgoedrekenen vonden ze erg interessant. De docenten hebben verschillende achtergronden in het werkveld wat bijdraagt aan een gevarieerde en interessante opleiding. Ze waren erg blij met de begeleiding van Olaf Piekhaar tijdens de praktijkopdracht van deze leergang.

Wat is hen het meest bijgebleven?

Hanouk en Iris hebben uit alle dagen wel iets gehaald waarmee ze verder kunnen in hun werk.

“Het is daarbij wel belangrijk dat je actief meedoet en zelf discussiepunten en casussen uit eigen werk aandraagt. Op deze manier hebben we zoveel mogelijk uit de opleiding gehaald. De leuke en diverse groep droeg bij aan het leerplezier en het is bruikbaar om te horen hoe andere organisaties werken.”

De kennis van de opleiding hebben ze toegepast in de praktijkopdracht. Hierin hebben ze onderzoek gedaan naar een organisatievraagstuk over de RGS beheerfase bij GroenWest. De aanbevelingen vanuit de praktijkopdracht mogen zij nu implementeren in hun organisatie.

Tips voor toekomstige cursisten?

Zorg dat je zelf de regie neemt en actief meedoet door vragen te stellen, discussiepunten in te brengen en eigen casussen aan te dragen. Daarnaast is het belangrijk om gesteund te worden vanuit jouw organisatie en je leidinggevende in het proces te betrekken.

Meer weten?

Wil je ook de volgende stap zetten in jouw carrière? Bekijk hier dan onze leergang Projectleider RGS en planontwikkelaar.

Of wil je meer weten over de andere opleidingen op het gebied van vastgoed? Bekijk dan onze leerlijn Vastgoedonderhoud.

Harriet Walhout

Advies nodig?

Meer informatie over onze opleidingen? Vraag de opleidingsgids aan of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op