Referentie leergang Projectleider RGS en planontwikkelaar - Brigitte Welman

We evalueren de leergang Projectleider RGS en planontwikkelaar met cursist Brigitte Welman. Waarom heeft zij deze leergang gevolgd en wat is haar ervaring tot nu toe?

“Als je zelf actief bent en aangeeft te willen oefenen of meer informatie te krijgen, dan staan de docenten boven verwachting voor je klaar en maken echt tijd voor je”

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Momenteel ben ik projectassistent in een project waar 100 woningen verduurzaamd worden. Ik ben actief in een klankbordgroep en ik voelde behoefte om mijn kennis uit te breiden en te weten wat er bij komt kijken om projectleider  te worden. Dan helpt het ook dat deze opleiding goed aansluit op datgene waar ik mee bezig ben.

Wat heb je er tot nu toe van geleerd?

Wat heel fijn is, is dat er veel dingen zijn waar ik eerder van gehoord had, dat die op een andere manier zijn gaan leven. Er zijn allemaal kwartjes gevallen, bijvoorbeeld op het gebied van vastgoedrekenen, vastgoedfuncties, vastgoedmodellen en het RGS procesmodel. Ook erg leuk om met je eigen team naar ICDuBo te gaan en dan de warmtepompen te zien, verschillen te zien tussen allerlei mogelijkheden en contractvormen te bespreken. Contractvorming kon ik bijvoorbeeld direct toepassen in de praktijk omdat ik daar op dat moment mee bezig was.

Hoe is de combinatie van werk en opleiding voor jou?

Vanaf het moment dat ik mij had opgegeven werd het drukker op werk. Dit bracht een behoorlijke werkdruk met zich mee en de praktijkopdracht heb ik als meer werk ervaren dan verwacht. Gelukkig zijn de (voorbereidende) opdrachten wel goed te combineren, vooral ook omdat de corporatie er dan ook iets aan heeft.

Heb je een tip voor toekomstige cursisten/projectleiders?

Besef je dat je zelf verantwoordelijk bent voor de dingen die je wel of niet doet. Het creëren van eigenaarschap is onderdeel van de opleiding en dat merk je ook al tijdens de opleiding door het hoge tempo en de zelfstandigheid die van de cursisten wordt gevraagd. Maar weet ook dat als je zelf actief bent en aangeeft te willen oefenen of meer informatie te krijgen, dan staan de docenten boven verwachting voor je klaar en maken echt tijd voor je.

Meer weten?

Ben je benieuwd of deze opleiding bij je past? Bekijk de leergang Projectleider RGS en planontwikkelaar.

Vrijblijvend advies

Ook belangstelling voor een incompanytraject binnen jouw organisatie? We denken graag met je mee. Bel naar 0182 – 682 349 of laat je gegevens achter.

Vul aanvraagformulier in