Referentie Incompanytraining installatietechniek - Liza Meijer

Docent Sander Kik tijdens een praktijkbezoek

Eind vorig jaar hebben 19 medewerkers van de Universiteit Leiden hun kennis op het gebied van installatietechniek uitgebreid. Liza Meijer, Corporate Real Estate Manager bij de Universiteit Leiden en organisator van de training, kwam via de cursus Elementaire Bouwkunde in aanraking met Helix Academy.

Liza vertelde aan het begin van het traject: “Binnen onze (technische) projecten is een aantal medewerkers werkzaam die niet installatietechnisch zijn opgeleid, maar binnen projecten wél te maken hebben met installaties. Om deze reden zouden we graag een cursus installatietechniek organiseren”. Dit resulteerde in een praktijkgerichte incompanytraining Installatietechniek, waarbij de medewerkers werden verdeeld over 2 groepen.

3 tips voor jou incompany

Overweeg je ook een incompanytraining voor medewerkers binnen jouw organisatie? Lees hier 3 tips vanuit dit traject voor een optimaal rendement.

Betrek de deelnemers in de voorbereiding

De cursusochtenden stonden al snel in de agenda’s van de deelnemers. Hierna zijn de deelnemers aan het werk gezet: zij zijn aan de slag gegaan met het intakeformulier en hebben actief meegedacht over een locatie waar de installaties in de praktijk bekeken konden worden. Daarnaast hebben zij vragen, problemen en/of praktijksituaties op dit intakeformulier genoteerd. Sander Kik, docent van de cursus, kon deze punten direct meenemen in de voorbereiding en uitvoering van de training: zo was deze helemaal toegespitst op de leerbehoeften van de deelnemers!

Gebruik de expertise van jouw collega’s

Verschillende afdelingen van de Universiteit Leiden zijn tijdens de cursus gemengd. De cursisten hebben samen met docent Sander Kik én de collega’s van de afdeling Beheer & Onderhoud een bezoek gebracht aan diverse technische ruimten van de Universiteit Leiden. Sander vertelt: “Cursisten kwamen via hun eigen technische collega’s op plekken waar ze nog nooit waren geweest, maar die wel connectie hadden met hun eigen project. Hierdoor vielen verschillende puzzelstukjes beter op hun plek en kunnen ze gerichter vragen van aannemers beantwoorden.”

Ga de praktijk in!

Zoals hierboven te lezen is, zijn de cursisten tijdens de training in een technische ruimte geweest. Vooral het bezoek aan een eigen gebouw enthousiasmeerde de deelnemers. Liza: “Fijn om in eigen gebouwen te kijken!” Eén van de cursisten noteerde in zijn evaluatie: “Prettige informatieve ervaring, ook het echt bekijken van de installaties geeft een hoop meerwaarde!” Docent Sander Kik snapt het enthousiasme van de deelnemers: “Het bezoeken van een praktijklocatie is vaak leerzaam voor de cursisten. Juist tijdens incompanytrainingen is het bezoeken van een eigen locatie vrij vlot geregeld en daarbij geeft het een hoop leerplezier!”

Vrijblijvend advies

Ook belangstelling voor een incompanytraject binnen jouw organisatie? We denken graag met je mee. Bel naar 0182 – 682 349 of laat je gegevens achter.

Vul aanvraagformulier in