Met meer zekerheid naar de klant

Sven de Kroon, facility manager bij CBRE, heeft zich de laatste twee jaar ontwikkeld, waardoor hij nu ook een technisch gedeelte oppakt binnen zijn facility rol. De 28-jarige facility manager, die woonachtig is in Pijnacker, heeft zijn studie gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. In 2020 is hij afgestudeerd en gaan werken voor een consultancy partij. Als laatste opdracht eindigde Sven bij het WTC als interim facility manager voor CBRE. Deze opdracht beviel hem zo goed dat hij nog steeds met veel plezier voor deze organisatie werkt in het pand WTC The Hague als facility manager.

Sven wilde zich meer gaan verbreden en heeft, mede daardoor, gekozen voor de opleiding Technisch gebouwbeheerder bij Helix Academy. “WTC The Hague is een gebouw waar je alles wel tegenkomt op het gebied van gebouwtechniek. Dit, samen met het feit dat ik sinds vorig jaar ook op technisch gebied verantwoordelijk ben voor een ander pand in Den Haag genaamd ‘De Zeven Provinciën’, heeft mij doen besluiten deze cursus te gaan volgen. Daarnaast wilde ik graag weer de boeken in,” legt hij uit.

Wat heeft de cursus jou gebracht?

Via LinkedIn kwam Sven erachter dat oud-collega’s de leergang Technisch gebouwbeheerder bij Helix Academy hadden gevolgd, daarnaast werkt CBRE vaker samen met Helix Academy. “Het was daarom voor mij een makkelijke keuze om voor Helix Academy te kiezen”, legt hij uit. “Ik heb het als zeer leerzaam ervaren. De opleiding was vrij breed ingestoken wat ik prettig vond. Zo krijg je op alle gebieden genoeg kennis. De docenten hebben veel ervaring vanuit de praktijk wat ik als zeer prettig heb ervaren.”

“Door de jaren heen heb ik veel gezien, deze cursus was van absolute toegevoegde waarde.”

Kennis van de techniek

Sven maakte in zijn rol al veel mee in de praktijk, maar de inhoudelijk informatie over hoe een en ander technisch precies in elkaar steekt was voor hem het meest waardevolle wat de cursus heeft geboden. “Door de jaren heen heb ik veel gezien, deze cursus was van absolute toegevoegde waarde. Tijdens de eerste les stond bouwkunde centraal. Tijdens deze uitgebreide lesdag was het heel interessant om erachter te komen hoe een gebouw is opgebouwd vanaf de fundering. Hier sta je normaal gesproken niet bij stil en dat maakt het ontzettend leerzaam,” legt de facility manager uit. Samen met zijn vriendin kocht  Sven net een nieuwbouwhuis: “Ik ging de zaken die ik leerde in de les gelijk relateren aan mijn eigen huis. Dit bewijst dat de lessen erg aanspraken.”

“Ik sta zekerder in mijn schoenen in de gesprekken die ik heb met de klant”

Helix Academy als opleider

Sven heeft de docenten, medestudenten en de opleider Helix Academy als zeer positief ervaren. Het was een kleine groep van vijf studenten, dat werkte voor Sven erg goed. “Er was genoeg ruimte om vragen te stellen en mijn medestudenten zaten een beetje in dezelfde rol als ik. Daardoor klikte het goed.” Niet alleen over de medestudenten is Sven enthousiast. Over de docenten is de 28-jarige facility manager ook te spreken: “De docenten praten vanuit de praktijk en staan open voor vragen, ook na de lessen, dat maakte het heel prettig.” Sven heeft veel geleerd en kan na het volgen van deze cursus beter meepraten met de klant. “Ik sta zekerder in mijn schoenen in de gesprekken die ik heb met de klant, huurders en leveranciers, dat komt mede door deze cursus. Hier zit wat mij betreft de winst.”

Past de leergang Technisch gebouwbeheerder bij jou?

Wil je weten of de leergang Technisch gebouwbeheerder iets is voor jou? Bekijk het programma en neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

Constantijn Stevens helpt u graag met een maatwerk opleiding

Advies nodig?

Wil je weten welke leergang het best bij je past of hoe we een leerlijn incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349, vraag de online opleidingsgids aan of vul het contactformulier in.

Neem contact met me op