Klantcase De Samenwerking

Ontwikkelen tijdens de coronapandemie

Voor de pandemie zijn we met veel enthousiasme gestart met de Leergang Verhuurmakelaar. We hadden al meer incompany opleidingen bij Helix Academy (voorheen HabiTask) gevolgd die goed bevielen qua inhoud en begeleiding. Op ons kantoor is een mooie grote lesruimte beschikbaar, maar helaas.. Ook wij moesten deze keer thuisblijven. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om toch de meeste lessen live te volgen met als gevolg lange tussenpozen. Tussentijds werden er opfrismomenten aangeboden, waardoor we nu toch met trots kunnen zeggen dat we het pittige schriftelijk examen gehaald hebben. Het praktijkexamen vond plaats in één van onze woningen op een markante plek in Vlaardingen. Hieruit volgde een waardevol rapport met feedback op ons contact met de huurder.

“Het was een mooi, intensief en best lang traject. Dank voor het leuke samenwerken”

– Quirine Renleo – Zijlstra, manager Wonen – De Samenwerking

Het geleerde direct in de praktijk brengen

Bij de diploma-uitreiking keken we nog eens terug naar wat we geleerd hebben en direct in de praktijk gebracht hebben.

  • Luisteren / je rust nemen
  • De vraag achter de vraag / doorvragen (het is vaak niet wat je bij een eerste aanblik denkt)
  • Een levendige les van Yorick Schram over Inkomenstoets (o.a. hoe bereken je dit voor ZZP’ers)
  • ZAV, goede les van Hans van Hees, maar dit blijft ingewikkeld en hierover houden we goed contact met onze opzichters.
  • Woningwaardering, de berekening pasten we natuurlijk wel al toe maar nu kunnen we het ook verklaren en uitleggen aan onze huurders.
  • Communicatie, hoe je je vraag anders kunt stellen of je feedback anders kunt verwoorden. We letten nu op de toon, de volgorde, welke woorden je gebruikt en het tonen van begrip. Wat we geleerd hebben over communicatie geldt niet alleen bij het contact met onze huurders maar we merken dat we ook elkaar intern anders kunnen en durven aanspreken.

De Samenwerking in Vlaardingen volgende de leergang Verhuurmakelaar incompany. Ben je ook geïnteresseerd om deze leergang incompany te volgen? Neem dan contact op via 0182 – 682 349. Of bekijk hier het volledige programma en schrijf je in voor de open inschrijving.

“Het was een mooi, intensief en best lang traject. Dank voor het leuke samenwerken”
Quirine Renleo - Zijlstra, manager Wonen - De Samenwerking

Vrijblijvend advies

Ook belangstelling voor een incompanytraject binnen jouw organisatie? We denken graag met je mee. Bel naar 0182 – 682 349 of laat je gegevens achter.

Vul aanvraagformulier in