De klant beter begrijpen dankzij Resultaatgericht Samenwerken

John Veenman is een 58-jarige RGS-specialist werkzaam voor BMI (Braas Monier Icopal), een producent van dakpannen voor hellende daken en dakbanen voor platte daken. In zijn vrije tijd is John veel aan het fietsen en lopen. In juni 2024 fietst hij samen met zijn dochter en kleinzoon de Alpe d’HuZes op: “Ik ben 35 jaar getrouwd met mijn vrouw, wij hebben twee kinderen en twee kleinkinderen. Het oudste kleinkind is zeven jaar en met hem fiets ik 6 juni aanstaande de Franse berg op!”

Als accountmanager is John dagelijks voornamelijk werkzaam in de renovatiemarkt. “Vanaf 2014 heb ik de markt zien verduurzamen. Toen ik in 2006 begon bij mijn huidige werkgever waren wij vooral bezig met voorschrijven. Dit hield in dat de klant schreef wat hij nodig had en wij die vraag implementeerden. Dat is in de afgelopen jaren veranderd naar denken vanuit prestatie. Veel meer organisaties beloven een goede garantie in plaats van dat ze een specifiek product verkopen. Door deze ontwikkeling ben ik de opleiding tot projectleider Resultaatgericht Samenwerken (RGS) gaan volgen”, legt John uit.

“Garanties zijn vandaag de dag vanzelfsprekend geworden. Het gaat tegenwoordig veel meer om de kwaliteit en de bijbehorende prestatie.”

Een markt die constant verandert

De markt is in constante verandering. “Tijdens mijn bezoeken aan relaties heb ik het niet alleen over daken. Ze gaven mij ook de tip om de opleiding Projectleider RGS en Planontwikkelaar te volgen,” legt de accountmanager uit. John geeft aan dat het gevoel van de relatie steeds belangrijker is geworden: “Neem Kia als voorbeeld. Zij geeft zeven jaar garantie op haar auto’s, maar na die zeven jaar kan de auto gewoon nog rijden. Deze ontwikkeling zie ik ook binnen mijn branche. Garanties zijn vandaag de dag vanzelfsprekend geworden. Het gaat tegenwoordig veel meer om de kwaliteit en de bijbehorende prestatie.

De vraag die centraal stond tijdens mijn opleiding was: ‘Past ‘RGS-denken’ bij BMI? Het antwoord hierop was ‘JA’! Maar naast het RGS-denken is meedenken nog meer van toepassing. Omdat je steeds eerder aan tafel zit met de relatie begrijp je elkaar veel sneller dan voorheen. Resultaatgericht Samenwerken speelt daarin een supergrote rol.”

“Dankzij Resultaatgericht Samenwerken zit je niet alleen eerder aan tafel, maar help je de keten ook om het beste resultaat te behalen.”

Een betere ketensamenwerking dankzij RGS

Resultaatgericht Samenwerken is een manier van ketensamenwerking. Dit betekent dat ieder bedrijf in de samenwerking hetzelfde doel voor ogen heeft, van leverancier tot opdrachtgever. Dankzij Resultaatgericht Samenwerken zit je niet alleen eerder aan tafel, maar help je de keten ook om het beste resultaat te behalen. Iets wat dankzij de opleiding duidelijk werd voor John: “Dankzij de opleiding en de manier waarop Resultaatgericht Samenwerken is ingericht kan ik veel beter uitleggen aan mijn relatie waarom dat voortraject zo belangrijk is. Uiteindelijk vertaalt dit zich in een totaal plaatje waarin we ons snel kunnen afvragen: gaan we wel of niet voor deze klus. Dit levert ons dus veel tijd en inzicht op. Iets waar niet alleen wij als BMI, maar ook onze relaties blij mee zijn.

“Ik benader het RGS-vraagstuk met de bril op van de producent. De meeste cursisten in de groep waren werkzaam in de keten.”

Praktijk en theorie komen samen

John ziet Helix Academy als een professionele partij die de praktijk perfect laat samenkomen met de theorie. Daarnaast vond de accountmanager het leuk dat hij met mensen uit verschillende branches in de klas zat. “Ik benader het RGS-vraagstuk met de bril op van de producent. De meeste cursisten in de groep waren werkzaam in de keten. Denk hierbij aan mensen die werkzaam zijn bij een woningcorporatie of vastgoedonderhoudsbedrijf. Dit was voor Helix Academy geen probleem. Sterker nog: het was een toevoeging op de groep. Doordat de groep zo dynamisch was, heb ik de vraag beter begrepen. De groep was goed en aan de begeleiding heb ik veel gehad.” John kijkt terug op een leerzame periode.

Past de leergang  Projectleider bij jou?

Wil je weten of de leergang Projectleider RGS en planontwikkelaar iets is voor jou? Bekijk het programma en neem contact op met een van onze opleidingsadviseurs voor een persoonlijk opleidingsadvies.

Harriet Walhout

Advies nodig?

Wil je weten welke leergang het best bij je past of hoe we een leerlijn incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349, vraag de online opleidingsgids aan of vul het contactformulier in.

Neem contact met me op