Introductie Verduurzaming Bestaande Woningbouw

8.8 (4) uit 4 reviews
Incompany Klassikaal

Krijg inzicht in de energietransitie en het verduurzamen van woningbouw. Wat komt er kijken bij het energieneutraal bouwen of renoveren van woningen?

Documentatie aanvragen

Algemeen

We zitten midden in de energietransitie. Woningen moeten circulair gebouwd worden, aardgasvrij zijn en energieneutraal gemaakt worden. Termen als BENG, CO2-neutraal, Nul op de meter, gasloos, biobased, EPV, MPG en klimaatneutraal vliegen je om de oren. Maar wat betekent het en wat moet je er precies mee? Deze workshop geeft een overzicht over de energietransitie en verduurzamen van de woningbouw. Wat komt er kijken bij het energieneutraal bouwen of renoveren van woningen? Hoe staat jouw organisatie ervoor en welke stappen moet je nog zetten? Onder begeleiding van experts in het vakgebied krijg je concrete handvatten voor het vormgeven van je eigen rol in de energietransitie. Aan het einde van de dag ben je op de hoogte van de hoe je hoe je vanuit je eigen rol kan bijdragen aan het verduurzamen van de woningvoorraad.

Wat levert het je op?
  • Kennis van de laatste ontwikkelingen binnen de energietransitie in de woningbouw
  • Inspiratie over de technische mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming van woningen
  • Praktische handvatten voor het realiseren van draagvlak en het informeren van bewoners over de verduurzaming.
  • Een inspirerende rondleiding en cursusdag in Nederlands grootste duurzaamheidsshowroom in Rotterdam

Geschikt voor jou?

Je wilt een overzicht wil hebben en concrete stappen maken met energieneutraal bouwen en renoveren. Je bent bijvoorbeeld werkzaam bij een woningcorporatie, gemeente of organisatie aan de aanbodzijde zoals een bouwbedrijf, installatiebedrijf of toeleverancier.

Samenwerking

Deze opleiding wordt gegeven vanuit samenwerking tussen Helix Academy en de Vastgoed Academy van BOB / KOB Opleidingen.

Deze opleiding wordt gegeven vanuit samenwerking tussen Helix Academy en de Vastgoed Academy van BOB / KOB Opleidingen

Programma

Deze opleiding is modulair opgebouwd. De onderwerpen die hierbij aan bod komen vind je hieronder terug

Module Introductie verduurzaming bestaande woningbouw

Deze dag geeft een actueel overzicht over alle aspecten van duurzaam bouwen en renoveren van woningen. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Energietransitie in de woningbouw
  • Techniek van verduurzaming
  • Het perspectief van de bewoner/gebruiker

De nadruk ligt op de renovatie van huurwoningen, maar ook de mogelijkheden voor woningeigenaren en nieuwbouw worden besproken.

Daarnaast is er aandacht voor techniek en de praktijkervaringen bij het verduurzamen van woningen. Als deelnemer leer je welke verduurzamingstechnieken er zijn, zoals isoleren, duurzaam ventileren, verwarmen en opwekken en welke technieken wel en niet goed met elkaar samengaan. We bekijken hoe woningen ineens of in slimme stappen energieneutraal gemaakt kunnen worden. Het renoveren en verduurzamen van een woning is voor de bewoner een verandering van formaat. Daarom gaan we ook in op hoe je bewoners meeneemt in de planvorming en uitvoering van duurzame renovaties en nieuwbouwprojecten. Daarmee leer je een aantal praktische handvatten voor het realiseren van draagvlak en het informeren van bewoners over de verduurzaming.

Deze workshop is ontwikkeld door Maurice Coen (organisatie- en veranderkundige en onderzoeker), Doris de Bruijn en Sean Vos (renovatieconsultants bij SlimRenoveren) in samenwerking met BOB-KOB. In de les wordt de theorie aan de hand van het studiemateriaal en presentaties besproken en toegelicht. Er is veel ruimte voor het behandelen van praktijksituaties.

Module Praktijkdag – Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (IC DUBO)

Op deze cursusdag verzamelen we in Rotterdam en zijn we de hele dag op een praktische manier bezig met alle nieuwe technieken en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Je ziet alle technieken en materialen van dichtbij! Naast een rondleiding door de locatie bespreken we op deze dag de valkuilen en oplossingen. Dit wordt een inspirerende dag waar je concrete handvatten krijgt en daar direct mee aan de slag kunt.

Aan het einde van deze cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Data en kosten

Bekijk hier de kosten, data en schrijf je alvast in!

Kosten
Deelnamekosten
€ 995,00
Arrangementskosten 2 dagen
€ 160,00
Alle kosten zijn exclusief BTW
Opleidingsdata

Staat de datum van jouw keuze hier niet bij? Schrijf je in op de wachtlijst en we nemen contact met je op zodra er een nieuwe datum bekend is.

Startdatum
Locatie
8 okt 2024 Voldoende plekken
Gouda, Rotterdam
Datum heeft doorgagarantie
Wachtlijst
Ga je jouw opleiding volgen in Gouda?

Vind nu meer informatie over de gratis shuttleservice!

Reviews

Helix Academy staat voor kwaliteit. Daarom evalueren we al onze opleidingen.

Gerda Kranenburg

Advies nodig?

Wil je weten welke opleiding het best bij je past of hoe we een opleiding incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349, vraag de online opleidingsgids aan of vul het contactformulier in.

Vul contactformulier in