Verhuur MBO4-niveau

Opleiding Verhuurmakelaar

7.9 (70) uit 70 reviews
Incompany Klassikaal

Als verhuurmakelaar speel je een cruciale rol in het verhuren van woningen. Je bent namelijk het gezicht van de corporatie voor de nieuwe en vertrekkende huurder. In deze opleiding Verhuurmakelaar stomen we je klaar om deze functie met succes te vervullen.

Over de opleiding Verhuurmakelaar

Het verhuren van betaalbare woningen is een kernproces van de woningcorporatie. Daarbij heeft de corporatie er belang bij dat de beschikbare huurwoningen zo min mogelijk leeg staan en zo soepel mogelijk worden verhuurd. De huurder speelt hierin een belangrijke rol. Want welke rechten en plichten heeft een huurder eigenlijk? En hoe zit het met de verantwoordelijkheid voor de technische staat van de woning? In de opleiding Verhuurmakelaar leer je alles over de juridische en technische aspecten die je nodig hebt en kijken we ook naar jouw communicatievaardigheden. Je bent immers het visitekaartje van de woningcorporatie. Samen met jouw medecursisten leer je de kneepjes van het vak en draag je bij aan de belangrijkste taak van de woningcorporatie.

Wat levert het je op?
  • Inzicht in het vak en de rol van verhuurmakelaar
  • Kennis van alle stappen binnen het gehele verhuurmutatieproces
  • Kennis van alle belangrijke en relevante wet- en regelgeving
  • Een stevige basiskennis van de techniek in en rondom een woonruimte
  • Een verbeterplan voor het verhuurproces binnen jouw organisatie
  • Een officieel HabiTask diploma voor de opleiding Verhuurmakelaar

Geschikt voor jou?

Jij bent gemotiveerd om je te ontwikkelen tot een stevige verhuurmakelaar. De opleiding Verhuurmakelaar is geschikt voor startende makelaars die hun basiskennis willen toetsen aan een hoge standaard in de corporatiesector. Daarnaast is de opleiding geschikt voor verhuurmedewerkers, medewerkers van de financiële afdeling of medewerkers die zich willen omscholen vanuit een andere afdeling.

Wist je dat?

Wij zijn CRKBO gecertificeerd en daarom zijn onze opleidingen vrij van BTW. Bovengenoemde kosten zijn inclusief materiaal, arrangementskosten, digitale leeromgeving en diploma.

Beoordelingen

HabiTask staat voor kwaliteit. Daarom evalueren we al onze opleidingen. Lees hier een aantal evaluaties terug.

Faisal
Rochdale
8
goede ervaring met de docenten en inhoudelijk was het ook goed!
M. Linthorst
Woningstichting Rochdale
8
Een zeer nuttige cursus en goede docenten met goed lesmateriaal
Sietske Kok
8
Goede docenten. De cursus heeft waarde voor het vak verhuurmakelaar. Het is handig om deze cursus na ongeveer 6 maanden te doen. je leert er over techniek en hoe om te gaan met ontevreden huurders.
Angela Hofman
De Woonschakel
8
Een hele fijne opleiding. Goed toepasbaar in de praktijk. Goede combinatie tussen wet en regelgeving en de praktijk. Ik ben me veel bewuster van de noodzaak om begrip te tonen voor de persoonlijke belevingswereld van onze huurders en hoe dit kan helpen in het proces. Ook de technische beoordeling van een woning en ZAV' s is me een stuk duidelijker geworden. Er vallen puzzelstukjes op zijn plek!
Stephanie de Wit
Haag Wonen
8
Als prettig ervaren, veel geleerd!
Viktor Erades
Mooiland
9
Erg aangename cursus, mede dankzij Hans, duidelijke informatie. Niet te lang. Niet slaapverwekkend wat vaak het geval is. Langdradig en saaie stof, niet gerelateerd aan de functie was dan ook zeker niet het geval.
Yvonne Spee
8
Heel boeiend en leerzaam
Melda Geerse
10
Super en leerzaam!!! Heb zelfs mijn collega's op kantoor lastig gevallen met wat ik heb geleerd. Ik zal wel een opfriscursus kunnen gebruiken over een half jaar ofzo
Arôn Rejaän
Aethon
8
Goede docenten met relevante praktijkervaring
Van de Watering
7
Vond niet alles even interessant en relevant voor mijn werk. Ook vond ik t vervelend dat er elke keer andere mensen bij de lessen zaten. Het zorgt ervoor dat er soms een drempel ontstaat om te kunnen reageren
Marina de Jongste
Onze Woning
8
De cursus was wel pittig met alle opdrachten die je moet inleveren. Maar het was een hele leuke leerzame en zinvolle cursus.
Marije
7
Veel dingen in de cursus zijn toch wat onduidelijk over het onderzoek en examen
Wouter
9
Gezellig, goede en kundige docenten. Zeer nuttige lesstof.
Chantal Lopes
9
Ik had mij erg verkeken op de leergang, er kwam meer bij kijken dan ik had verwacht. Maar ik ben heel blij dat ik hem heb gevolgd. Ik hier veel van geleerd.
Melruen Irokromo
8
Erg leerzaam, leuke interactie met de trainers. Ruimte en vrijheid om vragen te stellen en eventueel dieper ingaan op de gegeven informatie. Heel gunstig met een kleine groep (4p.), heeft mijn voorkeur ten opzichte van een grotere groep.
Referentie leergang Verhuurmakelaar - Shalini Lachansing
Cursistreferentie
"We hebben veel geleerd, maar ook erg veel genoten met elkaar. Wij konden op elkaar terugvallen."
Shalini Lachansing, Stafmedewerker bij Havensteder
Lees meer referenties
Kosten
Deelnamekosten
€ 4.349,00
Arrangementskosten
€ 865,00
Alle kosten zijn exclusief BTW
Wist je dat?

Wij zijn CRKBO gecertificeerd en daarom zijn onze opleidingen vrij van BTW. Bovengenoemde kosten zijn inclusief materiaal, arrangementskosten, digitale leeromgeving en diploma.