Promen verzorgt catering- en vervoersdiensten voor Helix Academy

Deze zomer opent Helix Academy haar eigen opleidingscentrum in Gouda. Het opleidingscentrum is gevestigd op de begane grond van het volledig gerenoveerde Helix-kantoor aan het Zuidelijk Halfrond 4 in Gouda en biedt  met vijf volledig nieuw ingerichte lesruimten plek aan in totaal zo’n 50 cursisten.

Sociaal ondernemen

Op 18 april jl. ondertekende Harriët Walhout (directeur Helix Academy) het contract voor samenwerking met Promen, waarbij Promen zowel de catering als vervoersdiensten zal verzorgen in opdracht van Helix Academy. Promen is een organisatie voor sociale werkvoorziening in Gouda. Promen biedt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om te participeren in de maatschappij door hen op te leiden en mee te laten werken in het arbeidsproces.

Catering

Vanaf deze zomer verzorgen medewerkers van Promen de catering voor cursisten van Helix Academy. Verder zal Promen ook het vervoer tussen NS-station Gouda en het Zuidelijk Halfrond verzorgen voor cursisten van Helix Academy. Met de inzet van elektrische shuttlebusjes wordt de opleidingslocatie op deze manier ook met het OV goed te bereiken voor cursisten.

Elektrische shuttlebusjes

Harriët is blij met de nieuwe samenwerking: “Al geruime tijd zochten we naar een passende oplossing voor onze ‘vervoersuitdaging’; het bedrijventerrein waar we gevestigd zijn heeft geen bushalte en de afstand tussen ons pand en het NS-station is voor veel mensen te groot om  te voet af te leggen. We zijn blij dat Promen een vervoersoplossing op maat kan aanbieden. Toen bleek dat Promen daarnaast ook voor externe partijen de catering verzorgt, vielen er meerdere ‘puzzelstukjes’ op hun plek.”

“Persoonlijk vind ik het ook mooi dat we met deze samenwerking invulling kunnen geven aan een stukje maatschappelijke betrokkenheid; een waarde die wij bij Helix erg belangrijk vinden!”

– Harriët Walhout (directeur Helix Academy)

Ook Arian Linge, bedrijfsmanager bij Promen, ziet de samenwerking met Helix als een mooie ontwikkeling. ‘Bij Promen staan we open voor inclusieve samenwerkingen met bedrijven uit de regio. Samenwerkingen als deze bieden onze medewerkers de mogelijkheid om aan allerlei verschillende aspecten van het arbeidsproces een bijdrage te leveren’.

Meer informatie

Meer informatie over onze opleidingen? Vraag de online opleidingsgids aan of neem geheel vrijblijvend contact op.

Contact