Invoering Omgevingswet / Bbl

BBL Besluit bouwwerken leefomgeving

De Omgevingswet die een groot aantal wetten en regels voor de leefomgeving bundelt en een digitaal loket introduceert, wordt per 1 januari 2024 ingevoerd. Het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl) is een van de vier algemene maatregelen van bestuur onder de Omgevingswet en is te zien als de ‘vervanger’ van het huidige Bouwbesluit 2012.

Volg nu een opleiding Bbl

Bbl

In het Bbl staan de algemene rijksregels over veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en bruikbaarheid van bouwwerken. Het Bbl bevat bijvoorbeeld regels over de staat en het gebruik van een bouwwerk en over het uitvoeren van bouw- en sloopwerkzaamheden. Ook stelt het Bbl regels voor een verschillende bouw-gerelateerde activiteiten: de (technische) bouwactiviteit, de omgevingsplanactiviteit, brandveilig gebruik van bouwwerken, de sloopactiviteit en het mobiel breken van bouw- en sloopafval.

Online update

Volgde jij al eerder een cursus op het gebied van Bouwbesluit en wil jij deze kennis updaten met kennis van het Bbl? Op 20 juni a.s. organiseren we de online update Van Bouwbesluit naar Bbl. Tijdens deze online actualiteitencursus praten we je in hoofdlijnen bij over inhoud van de Bbl en brengen we jou op de hoogte van de verschillen tussen Bbl en het Bouwbesluit 2012.

Eéndaagse cursus Bbl

Op 22 juni en 9 november a.s. praten we je tijdens een 1-daagse cursus voor open inschrijving bij over de Omgevingswet en het Bbl. Bekijk het volledige programma.

Incompany

Mocht het zo zijn dat je meerdere medewerkers binnen je organisatie kennis bij wil bijbrengen over de Omgevingswet en het Bbl? Dan kunnen we deze cursus uiteraard ook als maatwerk incompany cursus organiseren voor een groep deelnemers. Vanaf vijf á zes deelnemers is het mogelijk een incompany opleiding te organiseren. Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte voor een incompany cursus kun je contact met ons opnemen via academy@helix.nl.

Vrijblijvend advies

Ook belangstelling voor een incompanytraject binnen jouw organisatie? We denken graag met je mee. Bel naar 0182 – 682 349 of laat je gegevens achter.

Vul aanvraagformulier in