Helix Academy ontvangt NRTO-keurmerk

Helix Academy heeft op 24 juni 2021 het NRTO-keurmerk ontvangen. Het NRTO-keurmerk is een onafhankelijke erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingenmarkt. Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de brancheorganisatie voor trainen en opleiden.

Een onafhankelijke, externe certificerende instelling heeft tijdens een audit vastgesteld dat Helix Academy voldoet aan de kwaliteitseisen van het NRTO-keurmerk. Hiermee kan Helix Academy aantonen dat er wordt voldaan aan hoge eisen voor transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel.

Harriët Walhout, directeur bij Helix Academy:

NRTO-keurmerk voor Helix Academy

“Voor ons is het bewaken van de kwaliteit altijd een belangrijk speerpunt geweest. Dit komt o.a. tot uiting in de ISO9001 certificering, die we in 2019 hebben behaald. Het monitoren van kwaliteit is dan ook iets wat in onze werkprocessen een belangrijke plaats inneemt. Denk bijvoorbeeld aan cursist-evaluaties en kwaliteit enquêtes met opdrachtgevers, maar ook proeftrainingen voor nieuwe docenten en periodieke train-de-trainer sessies. Kwaliteit bovenaan, want een tevreden cursist is onze beste ambassadeur! Verder is het NRTO-keurmerk een mooie aanvulling op ons ISO9001 certificaat. Dit keurmerk, specifiek ontwikkeld voor de opleidingsbranche, geeft niet alleen een cursist, maar bijvoorbeeld ook HR-medewerkers, opleidingscoaches en loopbaanbegeleiders een duidelijke beeld van de kwaliteit en professionaliteit die wij als opleider kunnen bieden. In sommige gevallen komen cursisten ook in aanmerking voor subsidie wanneer ze bij een NRTO-erkend opleidingsbedrijf als het onze een cursus volgen. Het keurmerk biedt dus zowel voor ons als voor de cursisten kansen!”

Keurmerk geeft zekerheid bij de keuze voor een aanbieder

Private opleidingsbureaus, onderwijsinstellingen en exameninstituten hebben een breed en divers aanbod aan opleidingsvormen, -technieken en -instrumenten. Deze diversiteit is de kracht van de private opleidingsbranche. Het NRTO-keurmerk fungeert in de opleidingenmarkt als een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft consumenten en bedrijven zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut, trainingsbureau, EVC-aanbieder of examenaanbieder.

Kijk voor meer informatie over het NRTO-keurmerk dit filmpje of bezoek de website: www.nrto.nl

Advies nodig?

Wil je vrijblijvend advies?
Bel naar 0182 – 682 349 of vul het formulier in.

Neem contact op