De eerste week van… Michiel

De eerste werkweek van Michiel zit erop! We gingen met hem in gesprek om te vragen hoe het is bevallen als kersverse opleidingsadviseur en we laten je graag met hem kennismaken.

Wat is je rol bij Helix Academy?

Ik ben sinds een week opleidingsadviseur bij Helix Academy.

Wat is je belangrijkste taak?

Klanten adviseren bij (complexe) leervragen en opleidingstrajecten op maat.

Wat vind je het leukst?

Ik word het meest blij van het contact met de klanten, als ik mensen blij kan maken en helpen. Dat geeft voldoening. Je moet altijd een balans vinden tussen commerciële keuzes en de klant zo tevreden mogelijk krijgen. De zoektocht naar die balans is erg leuk.

Wat hoop je het komende jaar te bereiken?

Graag wil ik comfortabel worden in mijn rol en ik wil nog veel leren over de sector. Ik heb er ook vertrouwen in dat ik, door het gewoon te gaan ervaren, er nog achter ga komen wat ik leuk vind en waar ik me verder in wil ontwikkelen.

Helix Academy biedt opleidingen aan. Welke opleidingen zou je zelf willen volgen?

Zo veel mogelijk! Ik ben op dit moment bezig met twee opleidingen als onderdeel van mijn inwerktraject. Maar hoe meer ik mezelf en mijn onderwijskundige kennis kan ontwikkelen, hoe beter.

Als adviseur geef je advies aan anderen. Maar welk advies zou je jezelf geven?

Ik vind het altijd een rustgevende gedachte dat er twee soorten problemen zijn. Problemen die je wel kan oplossen en problemen die je niet kunt oplossen. Als je iets niet op kunt lossen, moet je er vooral geen zorgen over maken en richten op de problemen die je wél op kunt lossen. En daar dan ook geen zorgen over maken, natuurlijk.

Hoe kijk je terug op je eerste week?

Mijn eerste week was echt heel erg leuk. Ik voel me inmiddels al helemaal thuis en ik heb al een aantal offertes kunnen opstellen, leuk met klanten gebeld en overleggen met collega’s gehad over verschillende maatwerk trajecten. Tot nu toe geen saaie momenten dus!

Wil jij ook als opleidingsadviseur aan de slag bij Helix Academy? Kijk dan nu bij de vacature!

Meer informatie

Meer informatie over onze opleidingen? Vraag de online opleidingsgids aan of neem geheel vrijblijvend contact op.

Contact