Is Resultaatgericht werken de basis voor de perfecte samenwerking?

Remy van der Vlies, een 45-jarige Eindhovenaar, werkt vier dagen per week als senior vastgoedbeheerder bij Woonbedrijf Eindhoven. Naast zijn werkzaamheden als vastgoedbeheerder geeft Remy ook trainingen voor Helix Academy. Al geruime tijd is Remy bezig met Resultaatgericht Samenwerken (RGS).

“Deze manier van samenwerken zie ik als noodzaak om een hogere kwaliteit te realiseren die niet alleen technisch is, maar vooral ook zo wordt beleefd door de bewoner.”

Innovatie en verduurzaming van vastgoed

RGS is de rode draad in zijn werkende leven. Remy heeft vroeger innovatiemanagement in de bouw gestudeerd en zich afgevraagd waarom er zoveel technieken worden bedacht, maar er daarvan weinig worden toegepast. De Eindhovenaar kwam erachter dat de manier van werken destijds de innovatie in de weg zat. “Resultaatgericht Samenwerken zorgt voor een verbinding van de gehele keten. Dit helpt bij de verduurzaming van ons bezit”, legt Remy uit.

“Met RGS maken we resultaatgerichte afspraken en houden we ons hieraan. We zijn hard op de inhoud en zacht op de relatie.”

De kracht van Resultaatgericht Samenwerken

De kracht van Resultaatgericht Samenwerken is dat de ketens met elkaar worden verbonden. In het verleden deden partijen in de keten vooral wat ze moesten doen en nu, dankzij RGS, leert de markt van haar fouten wat resulteert in blije bewoners. “Uiteindelijk gaat het erom dat de kennis van verschillende betrokkenen gebruikt wordt om te verbeteren, met als doel: efficiënte samenwerking” legt Remy uit. Dankzij RGS is de ouderwetse manier van ketensamenwerking verleden tijd: “Vroeger was de basis vaak vooral dat we lief waren voor elkaar. Nu, met RGS, maken we harde, resultaatgerichte afspraken en houden we ons hieraan. We zijn hard op de inhoud en zacht op de relatie. Dat is misschien wel het grootste verschil tussen vroeger en nu.”

“Als wij ervoor willen zorgen dat woningen 400 jaar meegaan, hebben we de gehele markt nodig, van woningcorporatie tot aan onderhoudsbedrijf. Hierin speelt Resultaatgericht Samenwerken een belangrijke rol.”

Meer kennis in de markt is nodig

Remy is blij dat hij zijn kennis mag delen met mensen in de markt. Op deze manier kan hij de volgende stap zetten naar blije bewoners. Het kan nog beter stelt hij: “De kennis komt momenteel van een relatief klein aantal personen, maar die kennis moet ook komen vanuit de mensen in de sector. Er is genoeg informatie beschikbaar en we moeten erop inzetten dat we deze kennis goed benutten”, Remy vervolgt zijn verhaal: “Te vaak wordt er nog gedacht dat RGS uitlegt hoe onderhoudsbedrijven zaken anders moeten aanpakken. Als wij ervoor willen zorgen dat huizen of gebouwen  400 jaar meegaan hebben we de gehele markt nodig, van de woningcorporatie tot aan het onderhoudsbedrijf. Hierin speelt Resultaatgericht Samenwerken een belangrijke rol.”

“Uiteindelijk is het veel leuker om samen te werken aan een mooi resultaat waarop iedereen trots is, dan dat we op traditionele manier werken en we elkaar de tent uitvechten.”

Klantcontact als belangrijkste bouwsteen!

Volgens Remy draait het eindresultaat uiteindelijk maar om één ding: de bewoner moet lekker wonen in zijn woning. “Klantcontact bij RGS is ontzettend belangrijk en is waar RGS eigenlijk om draait. Als je het hebt over Resultaatgericht Samenwerken, heb je het ook over contact met de bewoner.” Remy is blij dat hij via deze weg zijn kennis kan overbrengen. “Uiteindelijk is het veel leuker om samen te werken aan een mooi resultaat waarop iedereen trots is, dan dat we op traditionele manier werken en we elkaar de tent uitvechten. Ik sta voor een mooi resultaat en goede samenwerking en ben daarom blij dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen.”

Remy van der Vlies
Remy van der Vlies

Het is veel leuker om samen te werken aan een mooi resultaat waarop iedereen trots is, dan dat we op traditionele manier werken en we elkaar de tent uitvechten. Ik sta voor een mooi resultaat en goede samenwerking en ben daarom blij dat ik als docent mijn steentje kan bijdragen.