Referentie leergang Vastgoedregisseur - Madeleine Hamburg

We evalueren de leergang Vastgoedregisseur met Madeleine Hamburg. Ze volgde via Helix Academy (voorheen HabiTask) zowel de leergang Gebiedsregisseur als deze leergang. Waarom is ze deze leergang gaan volgen en wat heeft ze meegenomen naar haar dagelijks werk?

Waarom heb je gekozen voor deze leergang?

Ik kwam als nieuweling in de onderhoudstak bij Rochdale. RGS werd steeds belangrijker in de corporatie branche alsook bij mijn organisatie. Om mee te gaan in het nieuwe werken zocht ik voeding. De leergang Vastgoedregisseur had alle aspecten die ik interessant vond.

“Het was zeker van meerwaarde dat ik deze leergang samen met drie collega’s kon doorlopen. Je bent met elkaar (zeker in een grote organisatie) veel daadkrachtiger.”

Wat vond je van de lessen?

De leergang is zo opgebouwd dat je een helikopterview vormt maar wel met ruimte om de diepte in te gaan. Het is op tactisch niveau tegen strategisch aan, met steeds een einddoel voor ogen. Constant was er een moment van reflectie, hoe ver in het proces van RGS ik met mijn  organisatie stond en wat we nog konden aanpakken.

Het was zeker van meerwaarde dat ik deze leergang samen met drie collega’s kon doorlopen. Je hebt hierdoor dezelfde kennis waarom zaken anders zouden moeten. Je bent met elkaar (zeker in een grote organisatie) veel daadkrachtiger. Samen sterker in de verandering naar Resultaat Gericht werken, hetgeen de gehele organisatie raakt.

We hebben met elkaar de bewustwording van deze andere manier van werken kunnen overdragen aan de teamleiders. Wij merkten dat het intern herhalen van de bedoeling van RGS noodzakelijk is! Er wordt een keuze gemaakt om het RGS pad op te gaan. Deze verandering heeft zeker de tijd nodig. Steeds bij alle lagen van de organisatie zal de ‘purpose’, de reden waarom we deze vorm van samenwerking met de ketenpartners zijn aangegaan, aan de orde gesteld moeten worden en de vertaling gemaakt moeten worden naar ieders taken en rollen hierin.

Wat is je het meest bijgebleven?

Het bewustzijn van je eigen rol in deze veranderopgave en dat het een ingewikkelde veranderopgave is, waarbij je de gehele keten nodig hebt … er is heel veel te doen!

Heb je nog tips voor aankomende cursisten?

Ga er open minded in. Laat je verbazen en verwonderen en schrijf op wat je er de volgende dag mee gaat doen! Een tip is om het gevoel te beschrijven van de verbazing en verwondering die je tegenkomt.

Hoe hebben jullie het in jullie organisatie geïmplementeerd?

Het implementatieproces verdient de aandacht in de organisatie. Wij zijn bijvoorbeeld helemaal opnieuw begonnen. Met alles wat we hebben geleerd hebben we een nieuw plan van aanpak geschreven. We hebben er een incompany aan gekoppeld met de hoofddocent van onze leergang, Ferry van Wilgenburg. Dit was voor iedereen die intern in de organisatie een onderdeel vormt in het RGS proces, zoals planners, verhuurmedewerkers en opzichters die contact hebben met de keten partners. Iedereen moet je betrekken. Allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben en inzicht krijgen in waarom doen we het op deze manier. Er is duidelijkheid gekomen over ieders taak en rol in het proces en wanneer men ook bij elkaar kon aankloppen.

We willen nogmaals op regioniveau een bijeenkomst gaan organiseren. Het is belangrijk dat iedereen aanhaakt en dat je iedereen insluit in het succes en proces van ketensamenwerking. Vergeet niemand. Die flow moet positief en energiek zijn. Deel je successen!!

Vrijblijvend advies

Ook belangstelling voor een incompanytraject binnen jouw organisatie? We denken graag met je mee. Bel naar 0182 – 682 349 of laat je gegevens achter.

Vul aanvraagformulier in