Referentie leergang Sociaal wijkbeheerder - Melda Geerse

We evalueren de leergang Sociaal Wijkbeheerder met Melda Geerse, huismeester bij Woongoed Middelburg. Ze gaf deze leergang een tien. Waarom heeft ze deze leergang gekozen en waar heeft ze het meest aan gehad? Heeft ze nog tips voordat jij met deze leergang start?

Waarom heb je gekozen voor deze leergang?

Toen ik aan deze leergang begon was ik ongeveer een half jaar werkzaam als sociaal huismeester. Ik ben de enige huismeester binnen mijn organisatie en kan weinig mensen om hulp en advies vragen. Ik wilde daarom graag tips en trucs om mijn functie nog beter uit te kunnen voeren.

“Ik heb het idee dat ik er een hoop maatjes bij heb en ben gelukkig nog in contact met een aantal medecursisten!”

Wat vond je van de lessen?

Heel leerzaam en boeiend. Het is niet dat het ook maar een moment saai was. Het was voor mij nogal een wereldreis van Middelburg naar Utrecht maar het was het meer dan waard. Ik heb het idee dat ik er een hoop maatjes bij heb en ben gelukkig nog in contact met een aantal medecursisten!

Wat is je het meest bijgebleven?

Het omgaan met overlast. Ik heb geleerd dat ik meer mijn grenzen aan moet geven en dat ik voor mezelf op moet komen. Dat ik niet alles voor de bewoner moet doen en de kar moet trekken, maar dat ik de bewoner meer in zijn kracht zet. Terugkijkend is dit ook gelukt.

Heb je nog tips voor aankomende cursisten?

Denk vooraf aan de opleiding alvast na over concrete voorbeelden in jouw werksituatie. Ik vond het zelf moeilijk om dit tijdens de les spontaan te verzinnen. Schrijf dus van tevoren alles netjes op zodat je alles alvast op een rijtje hebt.

Carla Loog

Vrijblijvend advies

Wil je weten welke opleiding het best bij je past of hoe we een opleiding incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349, vraag de online opleidingsgids aan of vul het contactformulier in.

Vul contactformulier in