Masterclass Asset-en onderhoudsmanagement vastgoed

0 (0) uit 0 reviews
Incompany Klassikaal

Deze masterclass geeft je op praktische wijze inzicht in de samenhang van normen voor processen binnen het speelveld van asset- en onderhoudsmanagement vastgoed.

Documentatie aanvragen

Algemeen

Medio 2023 wordt de nieuwe norm voor assetmanagement definitief gepubliceerd, de NEN 8026. Deze gaat de NTA 8026 voor Vastgoedsturing en Conditiemeting vervangen. De nieuwe norm geeft structuur bij het inrichten van een vastgoedorganisatie: hoe liggen de verantwoordelijkheden binnen de assetmanagementorganisatie en hoe lopen de informatiestromen?

Met de ontwikkeling van de norm NEN 8026 “Beleidsmatig kader voor het waarde gestuurd in stand houden van assets in de gebouwde omgeving” wordt er hard aan gewerkt om de populaire norm ‘NEN 2767 Conditiemeting’ op operationeel niveau en ten behoeve van planvorming op tactisch niveau te verbinden met de NEN-ISO 55000 normering voor assetmanagement. Waarden en doelen (assetmanagement doelstellingen) worden binnen de nieuwe norm vertaald naar uitvoerbaar beleid door de koppeling te maken van ambitie en (kern)waarden van de organisatie naar tactische eisen en planvorming ten behoeve van de operationele uitvoering.

De norm draagt bij aan visievorming en maakt het mogelijk om betere en samenhangende keuzes te maken om noodzakelijke verbeteringen slim aan te pakken. Dit helpt beheerorganisaties om kosten en risico’s te beheersen en ‘assets’ doelmatiger, duurzamer en effectiever te beheren.

Aanvraag Collega-korting

Wil je met twee of meer personen vanuit één organisatie deelnemen aan deze opleiding? Neem dan contact met ons op voor mogelijke collega-korting.

Wat levert het je op?
 • Grip op onderhoudsuitgaven en controle op lopende projecten en contracten
 • Kennis om instandhoudingskosten en verbeteringen op lange termijn te plannen en budgetteren
 • Inzicht in de samenhang van diverse processen binnen het speelveld asset- en onderhoudsmanagement vastgoed
 • Inzicht voor de ontwikkeling en optimalisering van jouw visie
 • Meer inzicht op assetmanagement binnen de eigen organisatie
Samenwerking

Deze opleiding wordt gegeven vanuit samenwerking tussen Helix Academy en de Vastgoed Academy van BOB / KOB Opleidingen.

Deze opleiding wordt gegeven vanuit samenwerking tussen Helix Academy en de Vastgoed Academy van BOB / KOB Opleidingen

Geschikt voor jou?

Je bent op zoek naar mogelijkheden om meer richting en sturing te kunnen geven aan de vastgoedbeheerorganisatie. Deze masterclass helpt je je eigen vastgoedorganisatie óf die van je opdrachtgever als beheerder te verbeteren en professionaliseren.

Deze masterclass is bij uitstek geschikt voor: asset owners, vastgoeddirecteuren, -bestuurders, -eigenaren, -beheerders, facilitair managers, afdelingsmanagers, beleidsadviseurs, asset- en onderhoudsmanagers of consultants en adviseurs vastgoed. Ook voor toezichthouders of bestuurders is deze masterclass uitermate geschikt. Op deze opleiding is een intakeprocedure van toepassing.

Assetmanagement binnen woningcorporaties

Naast deze masterclass biedt Helix Academy ook de cursus Assetmanagement en vastgoedrekenen aan. In deze cursus blijven we dichter bij het assetmanagement, hoe dit er binnen woningcorporaties uit ziet en de plek van assetmanagement in de organisatie. Daarbij staan we bij deze cursus ook langer stil bij het financiële aspect van assetmanagement zoals investeringen, risico’s en rendementen.

Programma

Tijdens deze masterclass komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Inzicht in de samenhang van diverse processen in het speelveld assetmanagement
 • Invulling geven aan de onderhoudsstrategie en het beleid in relatie tot vastgoedstrategie op korte en lange termijn en de duurzaamheidsambitie
 • Inzicht in de eigen situatie in relatie tot belangen van stakeholders
 • Vastgoedinformatiemanagement
 • Tot stand komen integrale planvorming, budgettering en benchmarkgegevens
 • Zorg- en onderzoekplicht in het kader van wetgeving, normen en voorschriften
 • Vastgoedsturing op functionaliteit, risico’s en kosten
 • Het belang van een ‘onderhouds-/prestatieniveau’ (conditie en risico’s) o.b.v. NEN 2767
 • Ins- en outs rondom het uitbesteden van prestatiecontracten beheer en onderhoud als regieorganisatie

Voorafgaand aan de masterclass krijg je de mogelijkheid om een (online) persoonlijk assessment in te vullen. Dit assessment geeft je inzicht in eventuele verschillen tussen de manier waarop de vastgoedorganisatie is ingericht ten opzichte van gestelde ambities en die van de organisatie.

Na afloop van de masterclass is het mogelijk om aanvullend (en tegen betaling) een organisatieassessment af te leggen.

Aan het einde van deze cursus ontvang je een certificaat van deelname.

Data en kosten

Hieronder vind je een overzicht van de data en kosten voor deze opleiding.

Kosten
Deelnamekosten
€ 475,00
Alle kosten zijn exclusief BTW
Opleidingsdata

Staat de datum van jouw keuze hier niet bij? Schrijf je in op de wachtlijst en we nemen contact met je op zodra er een nieuwe datum bekend is.

Startdatum
Locatie
8 feb 2024 Voldoende plekken
Zoetermeer
Datum heeft doorgagarantie
Wachtlijst
Suzanne Brouwer

Vrijblijvend advies

Wil je weten welke opleiding het best bij je past of hoe we een opleiding incompany kunnen organiseren? Bel naar 0182 – 682 349 of vul het contactformulier in.

Vul contactformulier in