Workshop Energiemanagement; ontdek de kansen binnen jouw organisatie

In een nieuwsbericht van 19 mei jl meldde de NOS  dat strengere energie-inspecteurs een milieuregel gaan handhaven die bijna iedereen vergeten is. Bedrijven en organisaties zijn verplicht om te investeren in energiebesparende maatregelen als die zich binnen vijf jaar kunnen terugverdienen. “Dat slapende artikel in de wet is nu wakker gekust”, zegt staatssecretaris Dijksma van Milieu.

Het kabinet stuurt hiervoor twintig extra energie-inspecteurs op pad. “We hebben elke maatregel nodig om onder de twee graden opwarming van de aarde te blijven”, zegt Dijksma.

Als voorbeeld wordt het Develsteincollege in Zwijndrecht genoemd dat goede ervaringen met de adviezen van een energie-inspecteur.  Door de adviezen op te volgen, valt de energierekening inmiddels 20.000 euro lager uit.

Technisch beheerder van de school Jan Jongeneel: “We hebben vijf jaar de tijd gekregen, elk jaar doen we wat. Dat neem ik mee in het onderhoudsplan voor de school. Als ik dakbedekking moet vervangen neem ik betere isolatie meteen mee. Ongemerkt ben je dan aan het terugverdienen.”  (bron: nos.nl, 19 mei 2016)

Workshop Energiemanagement

Wil je ook binnen je eigen organisatie aan de slag met energiebesparende maatregelen? Op 11 oktober a.s. organiseren wij in samenwerking met Adviesbureau PKW uit Delft de 1-daagse workshop Energiemanagement. De workshop is bedoeld voor gebouwbeheerders, medewerkers huisvesting, projectleiders en facilitair medewerkers die in hun dagelijks werk te maken hebben met gebouwbeheer en -onderhoud en meer kennis willen opdoen over de mogelijkheden van energiebesparing binnen hun organisatie.

De workshop heeft een zeer praktische insteek; deelnemers aan de workshop kunnen voorafgaand aan de lesdag hun eigen ‘casus’  indienen bij de docent. Aan de hand van deze praktische voorbeelden vanuit de eigen werksituatie worden de verschillende thema’s door de docent besproken. Een interactieve workshop dus, die ervoor zorgt dat u met het antwoord op de meest prangende vragen weer naar huis gaat.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Energiegebruik
  • Opbouw energiekosten
  • Gestructureerd energiebeheer
  • Invloeden op energiegebruik
  • Monitoring en registratie energiegebruik
  • Wisselwerking tussen energiezuinige maatregelen, binnenklimaat, comfort en gezondheid
  • Energie besparen samen met huurders
  • Energielabel / EPC / EPBD
  • Overzicht energiebesparende maatregelen en voor- en nadelen
  • Energie besparen in combinatie met gebouwonderhoud

Klik hier voor meer informatie over een training energiemanagement.