Verkenningscursus NEN 2767 Conditiemeten voor medewerkers Tata Steel IJmuiden

Onlangs kreeg Helix opdracht van staalproducent Tata Steel om voor een periode van 5 jaar de aanwezige trappen, leuningen en bordessen (zowel gebouw- als installatie-gebonden) op de volledige site van TATA Steel Velsen-Noord te inspecteren conform de NEN 2767 methodiek.

Helix levert hiermee, samen met een ander geselecteerd adviesbureau, een bijdrage aan de doelstelling van Tata Steel Europa om de hoogst mogelijke veiligheidsprestatie te bereiken binnen de industrie en de ‘Total Cost of Ownership’ (TCO) te minimaliseren. Inspecteurs van Helix zullen naast de bepaling van de conditiescores met behulp van gebrekenlijsten ook inspecteren op veiligheidsvoorzieningen. In het najaar van 2016 zijn de voorbereidingen voor de eerste inspecties uitgevoerd bij de Kooks-en Gasfabriek 2.

In aanvulling op de inspectie-opdracht heeft Helix Academy voor zo’n 30 medewerkers van Tata Steel recentelijk ook een 2-daagse verkenningscursus NEN 2767 Conditiemeten op de eigen locatie in Velsen-Noord georganiseerd.