Uitbreiding van het docententeam: Welkom Leo!

Sinds kort is ons docententeam uitgebreid met Leo Stehouwer: een docent met een rijke ervaring binnen de installatiebranche. In dit artikel stelt hij zich aan je voor.

20 jaar ervaring
Leo heeft jarenlange ervaring binnen de installatiebranche en heeft diverse functies uitgevoerd. Leo: ‘Inmiddels ben ik meer dan 20 jaar werkzaam in deze branche. Mijn loopbaan begon met een opleiding MTS Elektrotechniek, waarna ik in 1986 de lerarenopleiding in deze discipline heb gevolgd.’. Leo is op dit moment werkzaam als adviseur bij Van Dorp Installaties, waar hij klanten adviseert over onderhoudscontracten. Daarnaast is Leo dagelijks bestuurder (heemraad) bij een waterschap Hollandse Delta. Leo: ‘Heemraad is één van de oudste bestuurlijke functies, de eerste waterschappen zijn ontstaan in 1272. Als heemraad heb ik de portefeuille zuiveren van afvalwater en duurzaamheid.’

Snijvlak onderwijs / bedrijfsleven
Naast zijn vaste banen, staat Leo in de avonduren voor de klas. Leo vertelt: ‘Binnen de installatiebranche is een groot te kort aan personeel. Veel mensen denken dat werken in deze branche, werken met gereedschap betekent. Maar dat is niet waar! Binnen deze branche werk je niet alleen maar met gereedschap. Juist om de branche te promoten, ben ik via het Masterplan Techniek Zuid-Holland samen met vier ROC’s bezig om de juiste keuzes en verbinding te maken tussen het technisch onderwijs en het bedrijfsleven’.

Kennis en coaching
Als docent vindt Leo het enerzijds leuk om mensen iets bij te brengen en te leren. Anderzijds vindt hij het een uitdaging om mensen te coachen en te begeleiden. Leo: ‘Door mijn ervaring als directeur bij een onderneming, heb ik in het laatste veel ervaring op gedaan’.

Geslaagd?!
We vroegen Leo hoe een geslaagde cursusdag er voor hem uitziet. Leo vertelt: ‘Als cursisten weten waar het over gaat, dan is mijn lesdag geslaagd. Het gaat mij niet persé om snelheid tijdens de lesdagen: ik vind het belangrijker dat de cursisten snappen wat er uitgelegd is’.

Praktijkgericht
Helix Academy vindt het belangrijk dat er tijdens de theoretische cursusdagen een duidelijke koppeling is met de praktijk. Leo: ‘Als docent aan het MBO nam ik de cursisten mee op excursie, bijvoorbeeld naar de enige in Nederland aanwezige ondergrondse rioolwaterzuivering. Tijdens de cursus Elementaire Installatietechniek gaat dit niet lukken, maar daarentegen probeer ik wel via divers beeldmateriaal de cursus een praktische insteek te geven. Het leuke is dat dit soort excursies bij incompany-trainingen wel mogelijk zijn, dus wie weet!’

Wil je Leo in actie zien? Schrijf je dan in voor de cursus Elementaire Installatietechniek: deze cursus is zowel als open-inschrijving te volgen als incompany.