Tweede opleidingstraject bij De Goudse afgerond

Onlangs rondde ook een tweede groep medewerkers van De Goudse Verzekeringen de opleiding Elementaire Bouwkunde af. In februari van dit jaar volgden al 9 medewerkers van de verzekeraar uit Gouda de 4-daagse basisopleiding bouwkunde. De enthousiaste reacties van deelnemers maakten dat het traject in mei jl. voor een tweede keer georganiseerd werd voor nog tien collega’s. “Deze basiskennis is goed bruikbaar bij het beoordelen van schades en in gesprekken met experts.”

De ondernemersverzekeraar uit Gouda introduceerde afgelopen januari een aantal nieuwe verzekeringspakketten, waaronder een pakket voor de bouwsector: CompleetVerzekerd Bouw. Dit pakket dekt o.a. de aansprakelijkheid voor schade die aannemers of onderaannemers veroorzaken, dekt materiële schade aan bouwwerken (CAR- en Montageverzekering), maar verzekert ook hulpmaterialen, zoals steigers en gereedschappen.

Irene van Hoorn, marketeer Schade bij de Goudse, was nauw betrokken bij de introductie van het nieuwe verzekeringspakket voor de bouwsector: “In de aanloopfase naar de lancering van dit pakket realiseerden wij ons dat het belangrijk was dat de medewerkers die met dit nieuwe product werken, beschikken over een zekere basiskennis van de bouwkunde. Deze kennis is nodig om risico’s goed te kunnen beoordelen en een goede gesprekspartner te zijn voor verzekeringsadviseurs. Geen van de betrokken medewerkers had echter een bouwkundige achtergrond en daarom besloten we de opleiding te organiseren in samenwerking met Helix Academy.”

Opleidingstraject Gouda

De opleiding werd afgerond met een bezoek aan een bouwproject aan het Raam te Gouda. Een uitvoerder van aannemersbedrijf Houtman leidde de groep rond op de bouwplaats, zodat de deelnemers toegepaste constructies, materialen e.d. in de praktijk konden bekijken.

Opnieuw volgden enthousiaste reacties van de deelnemers aan het opleidingstraject: “Docent Patrick Zeilemaker is zeer ter zake kundig, enthousiast en maakt de vertaling naar de praktijk in begrijpelijke taal. Het waren vier boeiende, leerzame dagen!”