Train de Trainer ontbijtsessie

Op 13 september 2019 heeft de Train de Trainer ontbijtsessie plaatsgevonden. Ditmaal is samen met trainer Marieke van den Hout gezocht naar inspirerende werkvormen om trainingen nog interactiever en interessanter te maken. De sessie startte om 08:30 uur op het Hoornbeeck college in Gouda en was inclusief een heerlijk luxe ontbijt. Na het ontbijt zijn we met onze docenten en collega’s van HabiTask aan de slag gegaan met de leercyclus van Kolb.

Marieke van den Hout is zelfstandig onderwijskundig adviseur en werkzaam bij afdeling Educatie, adviesbureau The Learning Club. Deze club is gespecialiseerd in leren binnen beroepsonderwijs en organisaties. Een combinatie die verbindt en versterkt. Het door Marieke toegepaste leerstijlen model van David Kolb is gebaseerd op een theoretisch model van vier belangrijke stappen (leerstijlen). Middels die theorie en door te werken in subgroepen, is op actieve , enthousiaste wijze gezocht naar verschillende trainingstechnieken.

Deze dag is met name onderbouwd hoe bepaalde handelingen door volwassenen afgeleerd en aangeleerd kunnen worden en hoe (ongewenste) ervaringen verwerkt kunnen worden, voordat je weer kan openstaan voor nieuwe inzichten. De toegepaste leermethoden hebben voor kennisverbreding bij onze docenten gezorgd zodat wij onze klanten nog beter kunnen bedienen.

Een leerzame middag voor Helix Academy, onze docenten en onze collega’s van HabiTask.