SCW Tiel over de cursus ‘Actualiteiten NEN 2767’

Eind oktober hebben medewerkers van SCW Tiel de training ‘Actualiteiten NEN 2767’ gevolgd bij Helix Academy. SCW Tiel heeft al ruim 90 jaar ervaring met het verhuren van woningen aan mensen die niet in hun eigen woonbehoefte kunnen voorzien. Contactpersoon Annie Selles is bij SCW Tiel medewerker Informatiebeheer en Kwaliteitszorg en heeft al langere tijd contact met onze docent Peter van der Landen. Peter heeft een aantal jaar geleden de basistraining ‘NEN 2767’ verzorgd voor een aantal medewerkers van deze corporatie. Mede doordat begin 2017 deze norm is gewijzigd, ontstond er de behoefte om een aantal medewerkers hun kennis over de NEN 2767 bij te spijkeren.

In de training zijn de 8 cursisten onder andere op de hoogte gebracht van deze wijzigingen. Vanwege niveauverschil is de groep in de ochtend van de training gesplitst. Vier nieuwe deelnemers hebben eerst een paar uur de basistraining met docent Peter van der Landen gevolgd, daarna zijn de ervaren inspecteurs aangeschoven. Contactpersoon Annie Selles vindt het prettig dat Peter inspeelt op het kennisniveau van de individuele deelnemer. Annie vertelt: “Peter is een prettige trainer; hij kijkt naar het kennisniveau van het individu en reageert daarop.”.

De theorie werd gelijk gekoppeld aan de praktijk: na de lunch hebben de deelnemers vlakbij de cursuslocatie een wooncomplex geïnspecteerd conform de NEN 2767 norm. Deelnemer Ronald Scholtus schrijft: “De training had een goed tempo en er was voldoende aandacht voor de wijzigingen binnen de norm.”.