Praktijkdagen van start binnen leergang Integraal Inspecteur / Adviseur Vastgoed Hogeschool Utrecht & NVDO

De vernieuwde Leergang Integraal Inspecteur / Adviseur Vastgoed startte op 6 maart jl. vanuit samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en de Hogeschool Utrecht. Binnen deze opleiding worden deelnemers opgeleid tot professionele inspecteurs en/of adviseurs, die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan verbetering van de staat van gebouwen en installaties. De inspecteurs leren op een objectieve en betrouwbare manier inspecties uit te voeren volgens de NEN 2767-methodiek binnen hun eigen specialisatie Bouwkunde, Klimaatinstallaties of  Elektrotechnische installaties en leren daarnaast aanvullende inspecties uitvoeren op het gebied van Brandveiligheid, Energie en Inzicht in voldoen aan wet- en regelgeving (BOEI-inspecties).[NK1]

Op 29 mei jl. startten 15 inspecteurs binnen de opleiding met het blok Praktijkinspecties op locatie bij Bouw en Infra Park Harderwijk. Onder begeleiding van Helix-docenten Peter van der Landen en Robert van Dijk leren de cursisten zelfstandig een BOEI-inspectie uit te voeren voor gebouwen of gebouw gebonden installaties. In de komende weken zullen praktijkdagen volgen bij Zwembad Charlois te Rotterdam en Honigcomplex te Nijmegen. Eind juni volgen de deelnemers een examentraining op locatie bij de Goudse Schouwburg ter voorbereiding op het praktijkexamen voor inspecteurs.

Een deel van de groep vervolgt de opleiding in september met het lesblok voor Integraal Adviseurs. Gedurende dit blok leren de cursisten de inspectiegegevens te vertalen naar een betrouwbare MeerjarenOnderhoudsPlan (MOP), waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke wensen van gebruiker / eigenaar en de strategische doelen van het geïnspecteerde object.

Ook interesse in deze opleiding? Begin november start de leergang weer voor de specialisaties Bouwkunde, Klimaat- en Elektrotechnische Installaties.

Meer informatie over opzet van de leergang, minimale vooropleiding, mogelijkheid tot aanmelden e.d.