Praktijkdag NVDO leergang Conditiemeting BOEI bij GVB Amsterdam

Inspectie praktijkdag NVDOAfgelopen week organiseerde Helix / Helix Academy alweer de derde praktijkdag binnen de NVDO-leergang Conditiemeting BOEI. Onder leiding van docenten Peter van der Landen en Jacco van der Hoek voerde de groep van 17 bouwkundig inspecteurs als onderdeel van deze leergang BOEI-inspecties uit bij metrostation Weesperplein in Amsterdam en de hoofdwerkplaats in Diemen. Een leerzame dag op interessante locaties! De praktijkdagen zijn een belangrijk onderdeel binnen de leergang. Tijdens deze dagen wordt de cursisten geleerd om de lesstof uit de theoriedagen zelfstandig toe te passen in de praktijk. Tijdens de inspecties komen de aspecten Onderhoud (NEN 2767), Brand,  Energie en Inzicht in wet- en regelgeving uitgebreid aan bod.

De praktijkdagen worden gehouden op afwisselende locaties, zodat verschillende typen gebouwen geïnspecteerd kunnen worden. Eerdere praktijkdagen werden gehouden bij de Universiteit Utrecht en een kantorencomplex van Merin te Utrecht.

Twee deelnemers aan de leergang zijn werkzaam bij GVB Amsterdam. Dirk van der Vinne is Assetmanager bij GVB en in zijn functie verantwoordelijk voor het operationele beheer en onderhoud van 52 metrostations in de stadsregio Amsterdam. Dirk regelde dat de groep cursisten afgelopen week een bezoek kon brengen aan metrostation Weesperplein in Amsterdam en de hoofdwerkplaats in Diemen. Onder begeleiding van de docenten werden Inspecties uitgevoerd aan daken, maar ook aan ondergrondse bouwdelen en technische ruimten.

Inspectie

Aansluitend op deze 3e praktijkdag  volgen nog de lesdag ‘Onderhoudsbeleid en rapportage’ en de laatste praktijkdag bij het Honig-complex in Nijmegen. In december ronden de cursisten de leergang af met een examentraining en het examen.

In september 2016 start weer een nieuwe leergang Conditiemeting BOEI voor de disciplines bouwkunde, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Meer informatie: http://maintenance.nvdo.nl/leergang-conditiemeting-nen2767/