Politiedienstencentrum kiest voor incompany opleiding Elementaire Bouwkunde

Begin 2017 organiseerde Helix Academy in opdracht van de politie een 4-daagse incompany training Elementaire Bouwkunde voor 7 medewerkers van het Politiedienstencentrum. De opleidingsbehoefte onder de medewerkers is ontstaan vanuit een reorganisatie binnen de politie. Erik Timmermans, projectleider Huisvesting binnen de politie-eenheid Den Haag en verantwoordelijk voor het opleidingstraject van de nieuwe medewerkers vertelt: “Als gevolg van de reorganisatie van de politie krijgt een groep medewerkers nieuwe taken op het gebied van Huisvesting. Een deel van deze medewerkers heeft geen bouwkundige achtergrond en dus nog weinig bouwkundige kennis. Het leek ons goed deze medewerkers goede basiskennis van bouwkunde te geven door ze deze 4-daagse cursus Elementaire Bouwkunde te laten volgen.” Tijdens de cursus Elementaire Bouwkunde leren de deelnemers bijvoorbeeld meer over verschillende bouwmaterialen, draagconstructies, sterkteleer en bouwfysica.

Half februari rondden de deelnemers de cursus Bouwkunde af met een examen en diploma. De cursisten zijn positief over de cursus en docent Michiel Groeneveld. “Tijdens de cursus was er veel ruimte voor interactie, Michiel draagt veel voorbeelden aan en ook wij als cursisten kunnen veel vragen en voorbeelden inbrengen tijdens de lesdagen. Michiel heeft veel kennis en brengt de lesstof op een enthousiaste manier. Het lesboek bouwkunde is een handig naslagwerk.”

Inmiddels is gebleken dat de cursus voor meer medewerkers binnen de Nederlandse politie interessant is. Erik: “Ook vanuit andere politie-eenheden hebben collega’s aangegeven de toegevoegde waarde van deze cursus in te zien. Half april jl. zijn we dan ook met een tweede groep gestart.”

Lees hier meer over de cursus Elementaire Bouwkunde