Permanente Educatie – NIVRE

Behalve het ontvangen van een certificaat is het bij sommige van onze opleidingen ook mogelijk PE-punten te behalen. Met Permanente Educatie onderhoud je je basiskennis en blijf je op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (hierna: NIVRE) beheert de Registers van Schade-experts, Risicodeskundigen, Deskundigen en Coördinatoren Fraudebeheersing.

Toestemming NIVRE
Twee cursisten, werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij stonden ingeschreven voor de cursus Elementaire Bouwkunde. Deze twee cursisten wilde graag PE-punten ontvangen en stelde daarom de vraag aan Helix of dit mogelijk was. Vanuit die vraag zijn wij bij NIVRE gaan informeren naar de mogelijkheden, eisen en voorwaarden. Vervolgens hebben wij toestemming gevraagd bij NIVRE en deze ook ontvangen.

Permanente Educatie
Met de instelling van de Permanente Educatie heeft het bestuur van het NIVRE het doel de kwaliteit van het Register te waarborgen. Wanneer je ingeschreven staat in het Register, dan dien je in een bepaalde periode PE-punten te behalen. Algemene basisregels voor toekenning PE-punten zijn te vinden op de website van NIVRE zelf.

Wel/geen PE-activiteit?
Het secretariaat van NIVRE bepaald welke activiteiten/ opleidingen wel of niet als PE-activiteit kunnen worden gezien en hoeveel PE-punten daaraan worden toegekend.

6 PE-punten
Aan de cursussen hieronder genoemd, is door NIVRE het maximaal aantal van 6 PE punten toegekend. Indien je tevens het examen aflegt, ontvang je na het overhandigen van je diploma 2 extra PE-Punten.

Ben jij ingeschreven in het NIVRE register en wil je een opleiding volgen waar nog geen PE-punten aan worden toegekend? Neem gerust contact met ons op, wij onderzoeken graag of ook aan jouw opleiding PE-punten kunnen worden verstrekt.

Dit geldt uiteraard ook wanneer je ingeschreven bent in een ander register en een programma van Permanente Educatie moet volgen.

Hoe word ik NIVRE Register-Expert?
Om ingeschreven te kunnen worden in het Register van het NIVRE en de daaraan verbonden titel re te mogen dragen, heeft het NIVRE bepaalde criteria en toelatingseisen opgesteld.

Let op! Iedere NIVRE geregistreerde dient binnen een periode van twee jaar 20 PE-punten te behalen buiten de uitoefening van de dagelijkse werkzaamheden. Deelname aan de cursus en het afleggen van het examen moeten apart worden aangetoond.

“Samen met jou bespreken we onze mogelijkheden. We kijken of ons aanbod aansluit bij jouw wensen, dit geldt ook voor opleidingen waarvoor nog geen PE-punten worden verstrekt. Wie weet zien we je dan binnenkort bij een van onze opleidingen!”