Medewerkers Tata Steel volgen maatwerktraining NEN 2767

Al geruime tijd voert Helix Technisch Advies conditiemetingen uit aan trapleuningen en bordessen op het terrein van Tata Steel. In 2016 organiseerde Helix Academy voor zo’n 30 medewerkers een korte verkenningscursus NEN 2767, waarbij de deelnemers de basisbeginselen van de NEN 2767 methodiek bijgebracht kregen. Eind 2017 ontstond binnen de afdeling Site Facilities binnen Tata Steel eveneens de behoefte om ook éigen medewerkers kennis te laten maken met de NEN 2767 norm. Het uiteindelijke doel: het spreken van een ‘eenduidige taal’ op het gebied van onderhoud en beheer van assets. Om deze reden volgden 30 medewerkers van Site Facilities begin 2018 de cursus NEN 2767 als maatwerktraining. De cursisten zijn opgedeeld in verschillende disciplines: bouwkunde, infra, E-installaties en WTB-installaties. Voor elke discipline is een ervaren docent ingezet.

De training NEN 2767 is aangepast naar de behoefte van Tata Steel. Tijdens de eerste cursusdag ging docent Patrick Zeilemaker in op het onderhoudsmanagement binnen Tata Steel  en de rol die de NEN 2767 kan spelen binnen het vastgoedbeleid van Tata Steel. Uit een reactie van één van de deelnemers blijkt dat dit een pluspunt was: “Er was voldoende ruimte voor interactie, een pluspunt is dat deze training toegespitst is op Tata.”.

Na deze introductie heeft docent Peter van der Landen hen op de tweede cursusdag meer geleerd over de theorie van de NEN 2767, waarna de praktijkdagen volgden. Deze dagen hebben plaatsgevonden op het terrein van Tata Steel, zodat de deelnemers in hun eigen werkomgeving de NEN 2767 konden toepassen.

Christof Heitink -praktijkdocent E-installaties- vertelt: “De cursisten van de discipline E-Installaties hadden met name veel behoefte aan het beoordelen van rapportages van externe opdrachtnemers. Om deze reden heb ik naast het inspecteren van E-installaties, de deelnemers ook geleerd waar zij bij rapportages op moeten letten en hoe zij beoordelen of de condities juist bepaald zijn.”

Natuurlijk staan we ervoor open deze kennis ook binnen jouw organisatie te delen. Wil je meer hierover weten? Neem gerust contact met ons op!