Medewerkers ista Nederland volgen maatwerktraining Installatietechniek

Begin 2018 stelde ista Nederland Helix Academy de vraag om een cursus Elementaire Installatietechniek op maat te verzorgen voor een aantal van haar medewerkers. ista Nederland regelt een verbruiksafhankelijke rekening van warmte en water voor gebouwgebruikers met een gezamenlijke energie-installatie.

Veranderende markt
Voor ista is de markt in verandering. Steven Ossewaarde (manager Techniek bij ista) vertelt: “Mijn team heeft in het dagelijks werk zijdelings steeds meer te maken met installaties, bijvoorbeeld in gesprekken met de klant en met installatiebedrijven. Hierdoor ontstond de behoefte om onze medewerkers meer kennis over installaties mee te geven en zo een meer gelijkwaardige gesprekspartner te zijn richting onze klanten.”

Als een baas!
Uiteindelijk volgden 12 ista-medewerkers van de afdeling Projecten en Sales een 3-daagse cursus installatietechniek. Docent Max de Graaf leerde de deelnemers gedurende de eerste twee dagen meer over gas-, water- en sanitaire-installaties en verwarmingstechniek. Steven vertelt: “Deze cursusdagen waren een echte eyeopener voor onze medewerkers. De lesdagen waren op maat gesneden en er was voldoende ruimte voor vragen en praktijktoepassingen.” In de eindevaluatie van deze lesdagen gaf cursist Nestor Zimmerman een vermakelijke reactie: “De punten kennis, interactie en enthousiasme beheerst Max als een baas!”. Van zo’n reactie raken wij ook enthousiast!

Laatste lesdag
De cursus werd afgesloten met een lesdag verzorgd door Helix-docent Robert van Dijk. Tijdens deze lesdag is er ingegaan op klimaatinstallaties en elektrotechnische installaties. Robert Hofman (cursist) schrijft: “De docent weet goed, duidelijk en met veel kennis van zaken de stof over te brengen. Hij weet duidelijk waar hij over spreekt en doet dit met veel enthousiasme.”.

In de toekomst zouden we natuurlijk graag ook met jouw organisatie onze kennis delen. Meer weten? Bekijk dan hier het cursusaanbod binnen de categorie Techniek & Bouw.