Maatwerkopleiding NEN 2767 voor monumenten voor Erfgoedhuis Zuid-Holland

In april / mei dit jaar organiseerde Helix Academy (voorheen WVS Training) in opdracht van Erfgoedhuis Zuid-Holland een 3-daagse maatwerktraining NEN 2767 Conditiemeting voor monumenten. Erfgoedhuis Zuid-Holland zet zich in voor het behouden en benutten van het cultureel erfgoed van Zuid-Holland. Binnen de organisatie bestond de behoefte om een groep van 9 monumentenwachters op te leiden om bouwkundige inspecties uit te voeren conform de NEN 2767.

Opdrachtgevers Annelies Groot (P&O) en Leo Bredie (Hoofd Monumentenwacht) kozen voor een maattraject via Helix Academy vanwege de praktische insteek van de trainingsdagen en de mogelijkheid om deze specifiek voor monumenten in te richten. Tijdens de praktijkdagen hebben de medewerkers uitvoerig geoefend met NEN 2767-inspecties aan monumentale panden in Delft.  Annelies: ”De mensen kennen nu niet alleen de inhoud van de norm, maar weten deze ook in de praktijk toe te passen. We merken dat ze dit als erg leerzaam hebben ervaren. Daarnaast merkten we dat docent Peter van der Landen beschikte over veel kennis van inspecties aan monumenten.”

De cursus werd op verzoek van de opdrachtgever afgerond met een NEN 2767-toets. Na een theoretische toets over de NEN 2767-norm volgde een praktijktoets, waarbij de deelnemers werd gevraagd een inspectie uit te voeren aan een monument aan de Oude Delft te Delft en de inspectiegegevens uit te werken tot een rapportage. De deelnemers kijken terug op een leerzame cursus: “De lessen werden gegeven door een gemotiveerde en deskundige docent. We hebben veel geoefend, erg leerzaam!”

Lees meer over de opzet van onze cursus NEN 2767 voor inspecteurs of informatie naar de mogelijkheden van een maatwerkopleiding bij Harriet Walhout via 06-12450526 of hwalhout@helix.nl