Maatwerkcursus Huurrecht Woonruimte voor medewerkers Zorgstroom

Als gevolg van het scheiden van wonen en zorg krijgen medewerkers van zorginstellingen te maken met voor hen nieuwe onderwerpen. Een van de voorbeelden hiervan zijn zaken met betrekking tot het huurrecht. Consulenten bij zorginstellingen krijgen te maken met huurovereenkomsten, huurprijzen en servicekosten, opzegging van huur bij overlijden e.d. Om deze nieuwe taken goed uit te kunnen voeren is de juiste kennis van het huurrecht noodzakelijk.

Dit deed zich ook voor bij zorgorganisatie Zorgstroom uit Middelburg. Zorgstroom is een zorgaanbieder met als werkgebied Walcheren, die thuiszorg en zorg in zorg- en verpleegcentra biedt. Bij een aantal consulenten binnen Zorgstroom was ook de behoefte aan een basiscursus op het gebied van huurrecht. Hannie Dingemanse, consulent Steunpunt Zorgstroom: ” We hadden behoefte aan goede basiskennis over huurovereenkomsten, zelfstandig aangebrachte voorzieningen, en bijvoorbeeld de procedure bij huurachterstanden. Via Helix Academy konden we een maatwerk training aangeboden krijgen, waarin juist die onderwerpen behandeld warden, die voor ons van belang zijn!”.

Begin december organiseerde Helix Academy (voorheen WVS Training) op locatie bij Zorgstroom een incompany training Huurrecht Woonruimte, gegeven door docente Marijke Horvers. Als uitgangspunt bij het lesmateriaal werd de standard huurovereenkomst van Zorgstroom gebruikt. Ook werd nader ingegaan op onderwerpen als VPT (Volledig Pakket Thuiswonen): wat zijn de rechten en plichten hierover binnen het huurrecht? Kortom: een training op maat, waar de deelnemers met tevredenheid op terugkijken.

Reacties van deelnemers: ” Veel informatie gekregen en veel ruimte voor onze eigen praktijkvoorbeelden.” “Er is keurig met de informatie die we vooraf hebben aangegeven inhoud gegeven aan de cursus!”

Logo zorgstroom

Ook belangstelling voor een cursus huurrecht woonruimte op maat binnen jouw organisatie?

Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Harriet Walhout, manager Helix Academy via 06-12450526 of hwalhout@helix.nl.