Maatwerk training NEN 2767 Conditiemeten voor medewerkers ‘s Heeren Loo

In de achterliggende periode organiseerde Helix Academy (voorheen WVS Training) in opdracht van zorginstelling ’s Heeren Loo een incompany training op het gebied van NEN 2767 Conditiemeten. In totaal 14 medewerkers uit de regio’s Apeldoorn en Deventer, Ermelo, Wekerom en Druten volgden een 3-daagse cursus om inzicht te krijgen in de NEN 2767-methodiek en de wijze van inspecteren.

Met ruim 1000 locaties, 8.500 FTE’s en circa 8.500 cliënten is ’s Heeren Loo een van de grootste instellingen voor verstandelijk gehandicapten zorg in Nederland. In de aanloop naar dit opleidingstraject werd Harriet Walhout, manager bij Helix Academy, benaderd door Ronald Besaris en Ben Valckx, beide facilitair locatiemanager binnen ’s Heeren Loo. Ben Valckx zag op de website Zorgvisie.nl een aankondiging van de NEN 2767-cursus, die zijn interesse wekte. Ronald: “Binnen onze organisatie hebben we het inspectiewerk aan ons vastgoed en het opstellen van de MJOP’s uitbesteed aan een externe partij. Risicogestuurd onderhoud aan onze gebouwen en installaties wordt echter steeds belangrijker en in dit kader leek het ons goed om onze eigen technisch specialisten op te leiden op het gebied van NEN 2767 Conditiemeten. Op deze manier kunnen onze eigen medewerkers de MJOP’s beter interpreteren en vormen ze een goede gesprekpartner voor de externe partijen waarmee we samenwerken. Uit het intakegesprek bleek dat Helix Academy onze opleidingsbehoefte goed kon invullen.”

Rekening houdend met de achtergrond en de werkzaamheden van de deelnemers werden aparte groepen gevormd voor de disciplines bouwkunde, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. De cursus werd gestart met een algemene theoriedag voor alle disciplines gezamenlijk. Tijdens de hierna volgende praktijkdagen leerden de deelnemers hoe een NEN 2767 inspectie in de praktijk uitgevoerd moet worden. Deze praktijkdagen werden gegeven op diverse eigen locaties van ’s Heeren Loo, waardoor de inspecties, als onderdeel van de training, aan eigen panden en installaties uitgevoerd werden. Deze praktische insteek werd gewaardeerd door de deelnemers: “Praktijkdagen lekker praktisch, heel interessant!” en “Docenten hebben veel kennis van de NEN en brengen deze goed over”. Ook de beide locatiemanagers kijken met tevredenheid terug op de cursus. Ben: “Onze complimenten voor de wijze waarop Helix Academy uitvoering heeft gegeven aan deze training!”

Ook een maatwerk training NEN 2767 Conditiemeten voor jouw organisatie?

Voor meer informatie over incompany trainingen  kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met Harriet Walhout, manager Helix Academy via hwalhout@helix.nl of 06-12450526.