Maatwerk training Elementaire Bouwkunde voor medewerkers De Goudse Verzekeringen

In de achterliggende twee maanden organiseerde Helix Academy (voorheen WVS Training) in opdracht van De Goudse Verzekeringen een maatwerktraining op het gebied van Elementaire Bouwkunde. Een kort verslag van dit incompany traject.

De ondernemersverzekeraar uit Gouda introduceerde afgelopen januari een aantal nieuwe verzekeringspakketten, waaronder een pakket voor de bouwsector: CompleetVerzekerd Bouw. Dit pakket dekt o.a. de aansprakelijkheid voor schade die aannemers of onderaannemers veroorzaken, dekt materiële schade aan bouwwerken (CAR- en Montageverzekering), maar verzekert ook hulpmaterialen, zoals steigers en gereedschappen.

Irene van Hoorn, marketeer Schade bij de Goudse, was nauw betrokken bij de introductie van het nieuwe verzekeringspakket voor de bouwsector: “In de aanloopfase naar de lancering van dit pakket realiseerden wij ons dat het belangrijk was dat de medewerkers die met dit nieuwe product werken, beschikken over een zekere basiskennis van de bouwkunde. Deze kennis is nodig om risico’s goed te kunnen beoordelen en een goede gesprekspartner te zijn voor verzekeringsadviseurs. Geen van de betrokken medewerkers had echter een bouwkundige achtergrond en hierdoor ontstond een concrete opleidingsvraag.”

De Goudse ging op zoek naar een cursus bouwkunde en kwam bij Helix Academy terecht. Jan van den Hoek, productspecialist Schade bedrijven bij De Goudse: “Helix Academy kon ons een 4-daagse training  bieden, waarbij onze medewerkers alle basisbeginselen van de bouwkunde bijgebracht kregen. Deze korte opzet en de praktijkgerichte aanpak spraken ons erg aan.” Tijdens de training wordt o.a. ingegaan op regelgeving in de bouw, het interpreteren van bouwtekeningen en bestekken en grondwerkzaamheden, zoals heien. Tijdens een intakegesprek met docent Patrick Zeilemaker werd gericht ingaan op de achtergronden van de deelnemers  en hun kennisbehoefte, zodat hierop ingespeeld kon worden tijdens de lesdagen.

Inmiddels hebben negen medewerkers van De Goudse (acceptatiespecialisten, schadebehandelaars, relatiebeheerders, een accountmanager en een productspecialist) de cursus afgerond. Ter afsluiting werd een praktijkbezoek aan een bouwplaats georganiseerd.

Maatwerk training elementaire bouwkundeDocent Patrick Zeilemaker: “Onder begeleiding van de uitvoerder konden we rondkijken bij een nieuwbouwproject van bouwbedrijf De Vries en Verburg. Het bezoek aan project ‘Woonservicecentrum Rietveld’ te Alphen aan de Rijn liet mooi zien welke verschillende bouwfasen er binnen een nieuwbouwproject te onderscheiden zijn. Een leuke en bovendien leerzame middag voor iedereen!”

goudse-referentieDe deelnemers kijken met tevredenheid terug op de training. Jan van den Hoek: “Prima cursus, die volledig heeft voldaan aan de door ons gestelde eisen. Docent Patrick Zeilemaker weet op een prettige manier de lesstof over te brengen en heeft op alle gebieden heel veel kennis.” Een reactie van een andere deelnemer: “Zeer interessante cursus. Docent Patrick weet van iets ‘saais’ iets leuks en interessants te maken. Een zeer bevlogen docent!

Binnen enkele maanden zal een tweede groep medewerkers van De Goudse eenzelfde cursustraject volgen.

Ook een maatwerktraining Elementaire Bouwkunde voor medewerkers?

Neem geheel vrijblijvend contact op met Harriet Walhout, manager Helix Academy via 06-12450526 of hwalhout@wvstraining.nl.
Wij denken graag met je mee over een training op maat.