Maatwerk training Elementaire Bouwkunde voor medewerkers Dolmans Calamiteiten Diensten

In de komende maanden verzorgt Helix Academy (voorheen WVS Training) een maatwerk training Elementaire Bouwkunde voor medewerkers van Dolmans Calamiteiten Diensten. Gedurende een driedaagse cursus krijgen 31 medewerkers, verdeeld over 3 groepen, de basisbeginselen van de bouwkunde bijgebracht.

Dolmans Calamiteiten Diensten is een servicegerichte organisatie die direct helpt na een calamiteit. Bij bijvoorbeeld brand, storm, explosie of inbraak zorgt Dolmans voor eerste noodhulp, reinigen en reconditioneren, droging en projectcoördinatie. In veel gevallen wordt Dolmans Calamiteiten Diensten ingeschakeld door verzekeringsmaatschappijen. Bij Dolmans Calamiteiten Diensten werken circa 350 medewerkers, verspreid over 3 regio’s.

René van der Woerd, operationeel directeur Regio West, vertelt wat de aanleiding was om het opleidingstraject te organiseren. “Bij een calamiteit zijn onze medewerkers snel ter plaatse, inventariseren de situatie en coördineren de werkzaamheden. We starten met eerste noodhulp om eventuele risico’s van instorting en verder verlies te voorkomen. Daarna begint het traject van reinigen en reconditioneren van de inboedel en opstal van onze klant.
Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. We werken met ervaren specialisten die de risico’s van het vak kennen. Vrijwel geen van onze medewerkers heeft echter een bouwkundige opleiding of achtergrond, terwijl bijvoorbeeld kennis over bouwkundige constructies of bouwmaterialen wel erg belangrijk is om de aanwezige risico’s goed te kunnen inschatten. Reden voor ons om op zoek te gaan naar een cursus bouwkunde voor een aantal van onze medewerkers” .

Dolmans gaf Helix Academy opdracht om een incompany training Elementaire Bouwkunde te organiseren. Docent Patrick Zeilemaker over de lesopzet: “We hebben voor dit traject onze reguliere opleiding Elementaire Bouwkunde op een aantal onderdelen aangepast, zodat díe onderdelen behandeld worden die van belang zijn voor de medewerkers van Dolmans Calamiteiten Diensten. Veel aandacht besteden we bijvoorbeeld aan constructies voor daken, vloeren en gevels. Ook het onderwerp ‘vocht- en schimmelproblemen’ hebben we op verzoek van de opdrachtgever toegevoegd. Input van de cursisten vinden we belangrijk: voor aanvang van de cursus vroegen we alle deelnemers om vragen / problemen uit hun eigen werksituatie toe te sturen met als doel deze te bespreken tijdens de lesdagen.”  De lesdagen worden afgerond met een examen voor alle deelnemers.

Ook interesse in onze cursus Elementaire Bouwkunde?

Bekijk de volledige cursusbeschrijving of informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van een incompany traject binnen uw organisatie bij Harriet Walhout, Hwalhout@wvstraining.nl of 06-12450526.