Het eerste examen NEN 2767 van start!

Maandag 29 oktober hebben vier deelnemers onder leiding van docent Mathijs Vermond het examen NEN 2767 afgelegd. Dit examen biedt sinds kort de gelegenheid om je kennis na de Cursus NEN 2767 conditiemeten te toetsen.

Twee van de vier deelnemers kozen ervoor om het theorie-examen van de installatietechnische variant af te leggen. De twee andere deelnemers met een bouwkundige achtergrond hebben het volledige examen afgelegd: zij mochten na het theorie-examen verder met het praktijkexamen.

Het praktijkexamen bestond uit het zelfstandig uitvoeren van een NEN 2767 inspectie aan een gebouw in Gouda. Naar aanleiding van deze NEN 2767 inspectie gaan de deelnemers zelfstandig een rapportage maken van de opgenomen gegevens. De twee bouwkundige deelnemers hebben nu nog ongeveer 2 weken de tijd om hard te werken aan hun rapportage. Wanneer zij het theorie-examen en de rapportage voldoende hebben afgerond, ontvangen zij een Helix Academy diploma. De installatietechnici ontvangen tevens -bij voldoende afronding- een Helix Academy diploma voor het theoriegedeelte.

We hopen dat de deelnemers het geleerde kunnen gaan toepassen in de praktijk. Daarnaast hopen we dat zij veelvuldig gebruik kunnen gaan maken van de laserafstandsmeter die zij als cadeau is gegeven aan de deelnemers, ter gelegenheid van dit eerste NEN 2767 examen.

Ga jij net als deze vier deelnemers de uitdaging aan?! Het examen staat gepland op 10 december 2018, schrijf je hier in!