Helix / Helix Academy met Freestone ook actief op de Belgische markt voor technische opleidingen

Helix Advies en Helix Academy (voorheen WVS Training) zijn onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met de Freestone Group. Freestone is een onafhankelijk consultancy bureau dat adviseert op het gebied van huisvesting en facilitair management. Onder de naam Freestone Lab organiseert Freestone regelmatig cursussen op het gebied van facilitair management en huisvesting. Docenten van Helix Advies verzorgen vanaf oktober 2015 in opdracht van Freestone de cursussen:

Elementaire Bouwkunde

Op 8 oktober jl. startte de eerste groep deelnemers aan de cursus Elementaire Bouwkunde. Dat ook in België behoefte is aan een goede basiscursus bouwkunde bleek uit de enthousiaste reacties: binnen twee weken meldden zich 12 personen aan, waarmee de cursus direct vol was. De deelnemers zijn werkzaam in verschillende branches, zoals gemeenten, zorginstellingen, maar ook commercieel vastgoedbeheerders en adviesbureau’s.

Helix-docent Patrick Zeilemaker paste in nauw overleg met adviseurs van Freestone de cursusinhoud waar nodig aan voor de Belgische markt. Patrick: “Bijvoorbeeld op het gebied van bouwregelgeving gelden in België andere voorschriften dan bij ons. Uiteraard passen we de cursusinhoud hierop aan.”

Conditiestaatmeting (NEN 2767)

Op 19 en 26 november a.s. zal de cursus Conditiestaatmeting (NEN 2767) worden verzorgd. Conditiestaatmeting (CMS) wordt in toenemende mate toegepast door Belgische gebouwbeheerders en –eigenaren met als doel de staat van onderhoud van het bezit in kaart te brengen en de onderhoudsbehoefte vast te stellen. De Nederlandse methode voor conditiemeten (de NEN 2767) wordt veel in België gebruikt, omdat deze norm vooralsnog niet is vertaald naar een Belgische norm. Helix Advies is nauw betrokken bij het opstellen van de NEN 2767-norm voor gebouwen en installaties en deelt deze kennis door het geven van opleidingen.

Thierry Uyttebroeck, consultant bij Freestone en Peter van der Landen, adviseur vastgoedonderhoud bij Helix Advies zullen samen de inhoud van de cursus Conditiestaatmeting verzorgen. Meer informatie over deze en andere trainingen is te vinden op: www.freestone.be en www.helixacademy.nl.