Helix steunt de MAF

Onlangs zijn vier medewerkers van Helix Academy aanwezig geweest bij de vliegdag van de MAF Business Club. De MAF (Mission Aviation Fellowship) is een grote non-profit vliegtuigmaatschappij en vliegt met meer dan 130 vliegtuigen in meer dan 30 arme landen. Al meer dan 65 jaar zijn de MAF vliegtuigen een uitkomst voor mensen in nood.

Sander en Robert (docenten Helix),  Harriet en Nadine hebben op vliegveld Teuge meer gehoord over het werk van de MAF. Daarbij kregen zij de mogelijkheid om een rondvlucht te maken in één van de vliegtuigen van de MAF.  Met uitzicht over Apeldoorn en de IJssel, kregen de medewerkers ook een vliegles. Docent Sander kreeg zelfs tot aan de landing de macht over het stuur. Een mooie ervaring!

Één van de MAF-piloten was tijdens de vliegdag op verlof in Nederland en heeft meer over zijn werk verteld. Samen met zijn vrouw en dochter woont hij in Zuid-Soedan, een land waar hulp via wegen gevaarlijk en vrijwel onmogelijk is door de slechte kwaliteit van de infrastructuur. Door het werk van de MAF worden mensen in deze geïsoleerde gebieden bereikbaar voor humanitaire hulp, medische hulp, ontwikkelingshulp en zending. WVS Consulting (moederbedrijf van Helix) is sinds de oprichting in 2012 lid van de Nederlandse MAF Business Club. Hierdoor helpen wij mee om projecten van de MAF te realiseren.

Wil je meer weten over het werk van de MAF? Bekijk dan de website van de MAF voor meer informatie.