Helix leidt internationaal vastgoedmanagers CBRE Global Workplace Solutions op volgens Engelstalige NEN 2767 norm

Op 7 en 8 november jl. volgden 13 internationaal Technisch Managers, werkzaam bij CBRE Global Workplace Solutions, via Helix Academy de cursus NEN 2767 Assessment & LTMP’s. Nederland is koploper binnen Europa op het gebied van toepassing van conditiemeting. De eerste stappen voor uitrol van deze norm naar Europa worden inmiddels gezet. Vooruitlopend op deze ontwikkelingen besloot CBRE managers vanuit 9 Europese landen alvast kennis te laten maken met de norm door middel van een cursus. Een primeur, die met enthousiasme is ontvangen!

Erik Tilstra, Technical Director bij CBRE GWS

CBRE biedt strategisch advies, management en begeleiding bij de uitvoering van vraagstukken in vastgoed en  adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 450 kantoren wereldwijd. Het bedrijfsonderdeel CBRE Global Workplace Solutions (Integrated Facility Management) heeft de vraag gekregen om voor een internationale bank met kantoorpanden in verschillende Europese landen de staat van onderhoud in kaart te brengen op basis van de Nederlandse norm NEN 2767 voor Conditiemeting. Om deze uitrol goed te laten verlopen was het allereerst van belang alle vastgoedmanagers van de betrokken landen kennis te laten maken met de NEN 2767 norm en de toepassingsmogelijkheden hiervan voor de assets die zij beheren.

Erik Tilstra, Technical Director bij CBRE GWS, vertelt: “Er bestonden binnen CBRE al contacten met Helix. Omdat Helix nauw betrokken is bij de ontwikkeling van de NEN 2767 norm, hebben we Helix gevraagd met ons mee te denken over het opzetten van een Engelstalige cursus op dit gebied. Op basis van diverse gesprekken tussen CBRE en Helix hebben docenten Peter van der Landen en Piet Backer een prima Engelstalige cursus op papier gezet, waarbij een koppeling is gemaakt naar de wensen en eisen van onze opdrachtgever”.

Tijdens de 1,5 daagse cursus vertelde Helix-docent Piet Backer de managers meer over het nut en noodzaak van een LTMP (Long Term Maintenance Plan) en de toegevoegde waarde van de NEN 2767 hierbij. Na een uitleg over de basisbeginselen van de NEN 2767 en gebruik van de gebrekenlijsten werden diverse oefeningen gedaan met het vaststellen van conditiescores en het opstellen van jaarplannen. Tijdens het laatste dagdeel toonde Piet hoe inspectiegegevens met behulp van O-prognose vertaald kunnen worden naar een LTMP.

Deelnemers kijken positief terug op de cursus en geven als gemiddelde eindbeoordeling een 9!. Reacties van deelnemers: “Well explained, anytime on a understandable level. Many practical examples!” en “Very useful course, high practical applicability”.

Kunnen we ook binnen úw organisatie meedenken over een opleidingstraject op maat? Neem dan contact met ons op via academy@helix.nl of 0182-682 349.