Gemeenten Rucphen en Drimmelen kiezen voor incompany training Bouwtekening lezen

Begin maart hebben 10 cursisten van de gemeente Rucphen bij Helix Academy (voorheen WVS Training) de incompany training Bouwtekening lezen gevolgd. In februari hadden 12 cursisten van diverse gemeenten via de gemeente Drimmelen deze training al gevolgd. De gemeente Rucphen werd door hen geattendeerd op deze training.

Docent Sander Kik heeft de cursisten van de gemeente Rucphen tijdens de training geleerd hoe zij bouwtekeningen moeten lezen. Op verzoek van de gemeente Rucphen heeft hij ook aandacht besteed aan het toepassen van de NEN 2580.

Ralph Stremme, Gegevensbeheerder / Geo-coordinator bij de gemeente Rucphen vertelt: “Er waren eerder binnen de afdeling maar 2 á 3 mensen die bouwtekeningen konden lezen. Om deze reden was er behoefte aan verbreding van deze basis”.  Docent Sander heeft voorafgaand aan de training het programma met Ralph besproken, zodat het zou aansluiten bij de deelnemers. Ralph: “Je hoort niet vaak dat een docent zelf belt met een organisatie om het programma af te stemmen. Je krijgt door zo’n intakegesprek een beeld bij hetgeen de docent komt vertellen en je kunt je eigen wensen erin aangeven”. Na dit intakegesprek heeft Sander zijn programma aangepast en op verzoek van Ralph eveneens aandacht besteed aan de NEN 2580 (norm voor oppervlaktebepaling). Als Helix Academy vinden we deze norm een goede toevoeging aan het programma. Daarom is deze nu standaard geïntegreerd in de training bouwtekening lezen.

Ralph is tevreden over het resultaat van de training: “Het overtrof onze verwachtingen. Het doel is bereikt: We hebben nu binnen onze afdeling na 1 dag training 10 mensen die weten hoe zij bouwtekeningen moeten lezen!”.

Lees hier meer over de inhoud van deze training.