De 5 meest gestelde vragen over de Leergang NEN 2767 Conditiemeting BOEI

1.    Wat levert het op?
Na het afronden van deze opleiding ben je een professionele inspecteur en/of adviseur en ben je in staat met jouw expertise een belangrijke bijdrage te leveren aan verbetering van de staat van gebouwen en installaties.  Na succesvolle afronding van de examens heb je een certificaat van de Hogeschool Utrecht in handen.

Voor het inspecteursdeel van de opleiding ontvang je een certificaat op MBO-niveau. Voor het adviseursdeel binnen de opleiding is dit een post-HBO certificaat. Met het certificaat van deze opleiding kun je direct aanmelden voor het Sertum-register. In dit register zijn deskundigen opgenomen die aantoonbaar beschikken over competenties op het gebied van advisering, coördinatie of inspectie van vastgoed.

2.    Wat zijn de instroomeisen voor deze opleiding?
Heb jij meerjarige werkervaring binnen de installatiebranche of bouwkunde én heb je een MBO+ / HBO-opleiding op het gebied van bouwkunde, werktuigbouwkundige installaties of elektrotechnische installaties afgerond? Dan is deze leergang geschikt voor jou! Voor de inspecteursopleiding geldt dat wanneer je al enige ervaring hebt met het uitvoeren van NEN 2767-inspecties, deze opleiding je gemakkelijker zal vergaan. Wanneer je deze praktische werkervaring nog niet hebt, adviseren we je om –naast de praktijkdagen- zelf nog te oefenen óf eerst een basiscursus conditiemeten volgens NEN 2767 te volgen.

3.    Welke docenten?
Binnen deze opleiding wordt uitsluitend gewerkt met ervaren vakdocenten. Maak hier kennis met onze docenten.

4.    Wat kost de opleiding en is betaling van het cursusbedrag in termijnen mogelijk?
Wanneer jouw werkgever lid is van de NVDO, dan ontvang je 5% korting op de deelnamekosten (€5.450,- voor de inspecteursopleiding, € 6.450,- voor inspecteurs- + adviseursopleiding). Indien gewenst is het mogelijk om de opleiding in 2 termijnen te betalen. Wel geldt dat het volledige cursusbedrag uiterlijk twee maanden na de start van de leergang moet zijn voldaan.

5.    Op welke manier wordt de kennis en kunde van de deelnemers getoetst binnen de leergang?
Het examen voor de inspecteurs bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een theorie-examen voor de BOEI-aspecten Brandveiligheid, Onderhoud volgens de NEN 2767, Energie en Inzicht in voldoen aan Wet- en regelgeving;
  • Afleggen van een praktijkinspectie voor de eigen discipline en verwerken van inspectiebevindingen op de inspectieformulieren;
  • Het opstellen van een inspectierapportage (werkstuk) o.b.v. de uitgevoerde praktijkinspectie.

Het examen voor de adviseurs bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Het opstellen van een adviesrapportage
  • Het mondeling verdedigingen van de adviesrapportage ten overstaan van de examencommissie.

Per examenonderdeel wordt een los cijfer toegekend. Ieder onderdeel moet minimaal een 5,5 of hoger zijn, om de opleiding met positief resultaat af te kunnen ronden.

Geen antwoord gevonden op jouw vraag? Neem gerust contact met ons op via 0182 – 68 23 49 of via academy@helix.nl