Cursusaanbod NEN 2767 / BOEI afgestemd op Maatlat voor Onderhoudskundigen

Achtergrond en aanleiding

Er zijn volop interessante ontwikkelingen gaande rond het nieuwe Hobéon-certificatieschema voor Onderhoudskundigen Vastgoed. Ook als opleidingsbedrijf heeft Helix Academy hieraan in de afgelopen twee jaar een actieve bijdrage geleverd door o.a. mee te denken over invulling van de competentieprofielen en uniformering van exameneisen. Over deze ontwikkelingen is meer te lezen op o.a. de websites van Sertum (https://www.sertum.nl/category/actueel/) en Hobéon (https://www.hobeon.nl/producten/onderhoudskundige-vastgoed).
Deze ontwikkelingen waren voor ons aanleiding om in de achterliggende periode ons cursusaanbod op het gebied van NEN 2767 en BOEI te actualiseren en verder uit te breiden met een nieuwe leergang. 

Voor het certificatieschema is de zogenaamde Maatlat van Sertum leidend. Deze Maatlat beschrijft de competentieprofielen voor de functiegroepen van Onderhoudskundig inspecteur, Onderhoudskundig coördinator en Onderhoudskundig adviseur en vormt een belangrijk onderdeel in de richting van een nieuw en eenduidig register voor alle opgeleide onderhoudskundig inspecteurs in Nederland.

Inmiddels hebben we het opleidingsaanbod op het gebied van NEN 2767 en BOEI dusdanig aangepast, dat dit aansluit bij het profiel Onderhoudskundig Inspecteur volgens de Maatlat. Ook is de inhoud van de diverse opleidingen dusdanig aangepast, dat deze inhoudelijk nauw aansluiten op de uniform vastgestelde exameneisen en de deelnemer dus goed voorbereiden op één van de landelijke examens.

Cursusaanbod voor Onderhoudskundig Inspecteurs cf. de Maatlat van Sertum

Cursus NEN 2767 Inspecteur

 • Tijdens deze 4-daagse opleiding wordt de deelnemer goed voorbereid op het landelijk examen voor NEN 2767 inspecteur conform de Maatlat
 • Het examen wordt afgelegd via het SCEV
 • Na succesvol afronden van het examen is registratie bij Sertum mogelijk
 • Vanaf 2 november ’21 van start bij Helix Academy in de vernieuwde opzet

https://helixacademy.nl/opleidingen/nen2767-boei/cursus-nen-2767-conditiemeting-inspecteurs-gebouwen/

 

NIEUW: Leergang Onderhoudskundig Inspecteur Vastgoed

 • Tijdens deze 8-daagse leergang wordt de deelnemer goed voorbereid op het landelijk examen voor Onderhoudskundig Inspecteur Vastgoed conform de Maatlat
 • Het examen wordt afgelegd via het SCEV
 • Na succesvol afronden van het examen is registratie bij Sertum mogelijk
 • Vanaf 2 november van start bij Helix Academy voor discipline bouwkunde. Begin 2022 starten we deze leergang eveneens voor zowel WTB- als E-installaties.

https://helixacademy.nl/opleidingen/nen2767-boei/cursus-onderhoudskundig-inspecteur-vastgoed/

 

Leergang Onderhoudskundig Inspecteur BOEI (voorheen Leergang NEN 2767 BOEI voor inspecteurs)

 • Deze leergang wordt georganiseerd vanuit samenwerking tussen NVDO, Hogeschool Utrecht en Helix
 • Tijdens deze leergang met de duur van circa 6 maanden wordt de deelnemer goed voorbereid op het examen voor Onderhoudskundig Inspecteur BOEI conform de Maatlat
 • Het examen wordt afgelegd via de Hogeschool Utrecht
 • Na succesvol afronden van het examen is registratie bij Sertum mogelijk
 • Vanaf 7 oktober ’21 van start bij in de vernieuwde opzet

https://helixacademy.nl/opleidingen/nen-2767-specialisatie-bouwkunde/leergang-conditiemeting-nen-2767/


Welke opleiding past bij jouw persoonlijke ontwikkelplan? Vul de opleidingswijzer in!

Twijfel je welke van deze opleidingen goed aansluit bij jouw persoonlijke ontwikkelplan? Of volgde je al eerder een opleiding op het gebied van NEN 2767 / BOEI, maar wil je jouw kennis verder uitbreiden? Wellicht vraag jij je dan af welke opleiding het beste aansluit bij jouw vooropleiding. Om jou alvast een beetje op weg te helpen bij het vinden van de meest geschikte opleiding ontwikkelden wij een opleidingswijzer voor ons cursusaanbod NEN 2767 / BOEI.

Dus vul ‘m snel in…

 

Persoonlijk opleidingsadvies?

Heb je na het invullen van de opleidingswijzer nog behoefte aan een persoonlijk opleidingsadvies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we denken graag me jou mee.

Je kunt ons bereiken via 0182-682349 of academy@helix.nl